Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Bagaimana Menjaga 130 Ekor Kucing September 3, 2008

Filed under: Video — jareyj @ 12:12 pm
Tags: , ,

Bagaimana anda? adakah sanggup menjaga 130 ekor kucing dirumah??

About these ads
 

90 Responses to “Bagaimana Menjaga 130 Ekor Kucing”

  1. Mei Zhi Says:

    huiyooo!! macam bagi makan ayam!

  2. jareyj Says:

    tulah pasal…mcm bg ayam mkn kan….comel2 plak tu..he..he..he…

  3. 130!!!???…huh…kalau 1 kg makanan untuk 10 kucing…u perlukan 13kg makanan sehari…

    4 kg=RM60 so, RM180 (12kg) sehari! mauttt…habis gaji sebulan!

  4. mimie Says:

    alahai!!! tak sanggup…

  5. Kasawari Says:

    ayiiokkk ni ayam ker kucing..
    adeh.. harap2 tempat tu sementara jer.. kecik sgt utk kucing2 tu..

    kasawari bela sekor jer tak larah dgn karenah sheiro ni.. he he
    baru jer antar check up sheiro tadi..

    ada entri di

    http://kasawari7.blogspot.com/2008/09/sheiro-diinjek-meowww.html

  6. jareyj Says:

    ha..ha..ha..ha…tp org yg pelihara kucing2 ni memang btl2 org yg sabar. sedangkan kita seekor pun da tak larat nak jaga. inikan pula 130 ekor….wuiiiii…..parahhhh!!!!

  7. Devon Aki Says:

    em……………..no komen…i bela sekor pun tak larat ni kan banyak…..

  8. Tompinai Says:

    Hello …. boleh tolong ka … mana ada jual baka kucing jenis american short hair … di sabah … lagi bagus kalu di KK …. saya mau beli lah … harga lebih kurang berapa tu ahhh….

  9. mohd asneh Says:

    ada american shorthair kena jual d pincacle petss suplly di damai tu 2k satu ekor mcm tinggal seekor lagi utk dijual tu, ada sijil semua…pegi la tengok, kucing akan dikembirikan…siapa cepat dia dapat….

  10. jareyj Says:

    hi devon…btl tu seekor pun susah, inikan plak 130 ekor….wow….

  11. jareyj Says:

    Hi tompinai, u nak cari american short hair ka? u tau tak petshop kat damai tu? “pinnacle petshop” tuan kedai tu ada american short hair. tp not sure dia ada jual ke tak….cuba u call ni kedainya…088-231919. u cari “ahyun”. bgtau dia u tau dari i (jaridah or jarey). mohd asneh pun tau…Ooo kira murah lah tu klu btl american short hair jual dlm 2k…hari tu i tanya dia beli je 8k…

  12. Tompinai Says:

    mohd asneh ….

    itu tempat saya tahu sudah …. tapi saya mau yang tidak kena kembiri … coz saya mau kasih banyak harimau dalam rumah … ekekekke ….. tu sebab saya terpikat dengan baka ini …. dari sana la saya nampak itu miaww … …

  13. Tompinai Says:

    kelmarin saya pigi sana kadai miaw .. ada 3 ekor mau jual …. satu hitam belang … oren belang … dan yg satu macam kuning .. macam putih berbelang lah … harga macam tu lah sama ja

  14. mimie Says:

    Hi semua…

    Yup, betul tu, so far tempat si ahyun tu ja yang ada american shorthair kalau di KK ni, nda sure la kalau ada di tempat lain, harga pun leh tahan gak

  15. jareyj Says:

    tompinai, selalunya baka2 asli sgt2 di pelihara…oleh sbb itu selalunya breeder menjual kucing mereka setelah d kembiri. ini adalah kerana mengelakkan baka2 asli di biakkan dgn baka2 lain…pencinta2 kucing klu blh memerlukan keaslian dan keturunan baka tersebut…Kucing Pedigree adalah kucing baka atau kucing yang mempunyai piawaian. biasanya Kucing2 dari baka asli ini telah dibuktikan keasliannya (menerusi genetic) dan ia lazimnya mempunyai genetic yang baik dan tidak membawa penyakit. sebab itu kucing yg dari keturnan asli sgt2 di pelihara. dan sbb itu breeder akan kembirikan kucing mereka seblm d jual.

  16. Arni Says:

    hallo…
    boleh tak if kite tak nak kitten tu dikembirikan?

  17. menth Says:

    nak tnya skrang arga royal canin dah jdi berapa ringgit ar….x kan 4 kilo naik sampai 60 hengget..mahal gila..abang arisham kat area kl pet shop mana buleh saya dapatkan blackwood atau evo..jarey plak buleh tnjuk ajar macam mana nak buang bulu kucing yang bersimpul….

  18. mohd asneh Says:

    tompinai, hati-hati kalu mau beli american shorthair tu, waktu kecik saya tgk kelima2 anak kucing tu ada fungus, ..ahyun yang ubt tiap hari oapis saya dekat dgn petshop tu jd selalu saya singgah disana…saya ada pengelamat piara kucing ada fungus …6 bulan tidak baik tu geng…kalu kucing american shorthair 5 ekor adik beradik tu bagi free pun saya fikir2 sbb cariier fungus tu hehehe kalu ada kucing lain di rumah ko berjangkit tu heheheh. pandai jangkit sama manusia juga tu fungus hehehehehhe. ayun ckp ibu kucing tu yg warna calico tu yg pembawa.

  19. mohd asneh Says:

    menth….
    kalu bulu bersimpul gunting saja la mau buat mcm lg…kalu kucing longhair mau sikat tiap hari tu…kalu tdk sikat pandai bersimpul…mandi pun plg kurang 1 kali dlm 2 minggu…pakai syampu yg ada conditioner…..

  20. mimie Says:

    Mohd. Asneh,

    Memang betul bila kucing dah dijangkiti fungus, tidak mustahil kucing2 yang lain akan terjangkit sama. Masa untuk baik pun agak lama for few months. Kucing saya pun ada fungus gak, tapi kalau kita jaga betul2, sediakan apa yang patut such as, shampoo med ke, bagi makan pil atau sapukan cream, gerenti kucing2 tu akan baik. Yang penting kena la sabar skit. Janji kita sayangkan kucing kita tu.

    Saya pernah beli sekor kucing, masa tu tak tau plak ada fungus, tak dinafikan kucing2 yg lain pun turut sama kena tapi slowly kita cari jalan, and buat apa yang patut. Alhamdulillah, semua kucing2 saya tu dah getting better, sihat & gebu, and getting bigger. Mula2 tu ada juga timbul rasa menyesal, tapi bila saya fikir2 kan balik, mungkin dengan ‘gift’ yang macam tu, kita akan lebih tahu cara2 penjagaan kucing dengan lebih baik. Terfikir pula, kalau bukan ‘kita’ yang menjaga, tak tau pula nasib kucing tu di kemudian hari, mungkin terbiar atau mungkin akan mati.

    Kalau kita fikirkan, kucing2 yang kita bela sekarang ni teramat lah bertuah sebab mendapat penjagaan yang cukup baik jika dibandingkan dengan kebanyakan kucing2 kat luar sana yang tak cukup makan, yang lebih teruk dapat jangkitan.

    Apapun yang penting, sayangilah kucing2 tak kira dimana mereka berada.

    p/s: sorry, i dont mean to “bersyarah” pulak, cuma untuk dikongsi bersama.

  21. mohd asneh Says:

    mimie,
    iyala saya pun ada pengalaman tu tp selepas bersusah payah cerita sedih akhirnya berlaku…kucing tersebut mati…bila sdh besar dia tangkap burung layang2 di rumah masa saya ks lepas, besoknya dia ceret beret…saya bawa pg doktor rasit…kena jarum 4 kali…dlm perjlnan balik dia mati dikereta saya…smpi sekarang saya sakit hati….cek kucing saya grey di http://profiles.friendster.com/12317006. telampau banyak jarum perna dia terima dlm hidup singkat dia…3 utk vaksin 2 utk ivermectin utk fungus dan 4 utk ceret beret…tidak tau la 4 jarum terakhir tu dr rasit buat utk kasi mati atau saja buat exprimen…..kalau ada pilihan saya tidak mau lg datang SAMC

  22. mimie Says:

    Sorry to hear that asneh, memang kalau boleh perkara2 macam tu la yang kita tak nak berlaku. Bukan asneh sorang, kucing saya pun puas kena jarum, memang nda sanggup betul mau tengok. Walau macam mana sayang kita dgn kucing tu, hidup mati dia tuhan jer yang tahu, selagi kita boleh jaga dorang, kita jaga la sebaik yang mungkin.

  23. mohd asneh Says:

    mimie
    boleh tgk gambar2 kucing yg lain ka

  24. lazimnya apabila kucing mengalami cirit-birit, ia selalu demam sekali. Oleh itu, Vet tidak sepatutnya mencucuk (vaksin) kucing tersebut kerana ini akan menaikkan lagi temperature kucing. Saya pernah mendapat 2 kes serupa dimana kucing demam selepas makan makanan kotor dan mati apabila diberi vaksin.

    Vet lazimnya akan memberi antibiotik dan suntikan jarum vaksin hanya apabila terpaksa, itupun lazimnya hanya 1 vaksin sahaja.

  25. mohd asneh Says:

    iyala sepatutnya doktor tu drip bubuh air sbb dia sudah byk hilang air dalam badan. tp tau la di sabah ni, saya memang hilang kepercayaan dengan doktor rasit….tapi ada pula gambar doktor rasit dalam blog jarey ni hehehehhe. rasa mcm mau saja ambik jarum 4 biji tu then vaksinkan doktor rasit baru dia tau….

  26. Norah Says:

    haluuu!
    Pinnable pets supply tu di mana ah? Ari tu saya ada pigi damai commercial centre yang dekat dgn kadai kopi starbucks kah tu atau pun apa, i dont remember suda.. teda sudah kedai haiwan situ? d mana lagi kedai haiwan d kk ni selain dari kedai haiwan dr rasit ah? dia jual royal canin 2kg jak bah.. mahal gilos! 4 kg nda pula dia mau jual.. padahal lebih ekonomi dan lebih mampu.. kawan2.. d mana lagi saya buli pigi ni?

    Mohd asneh, saya punya kucing pun mati di klinik dr rasit, tapi ajal sudah bah kali kan.. nda pulak saya saspek dr rasit cucuk kasi mati kucing saya.. kasian kucing saya kena cucuk berkali2.. ndapalah.. sabar seja kita.. ada kan clinic vet companion di luyang tu? sudah ko pigi mohd asneh?

  27. mimie Says:

    sabar geng… sabar kamurang, kalau dr rasit baca ni, dengan kamu2 sekali kena jarum… hahaha!

  28. mimie Says:

    oh ya asneh, bila ada pict baru nanti, then i show u all my lovely kitten k.

  29. yup..however, vet is not GOD…they can’t predict live and death..mereka hanya berusaha atas segala kemahiran dan pengetahuan mereka..Allah yang menentukan..

  30. jareyj Says:

    he..he..he…ya mimie, klu dr rasit baca ni sure dgn kita2 sekali kena jarum…actualy klu tak silap i pun ada bgtau gak yg elma n mylo i dulu mati pun sbb dari dr ?????… mylo kena operation, n kena tahan utk beberapa hari…sekali dorang call suruh ambik, n bayar dlm rm300 lebih klu tak silap. mlm tu gak mylo mati….selang beberapa hari, elma pun ikut mylo…dua beradik yg sgt rapat…bygkanlah mcm mana perasaan masa tu…bila hubby i call dr rasit, dia ckp rumah i yg ada virus…sedangkan hari2 i bersihkan tempat, cage, tempat mkn n minum, towel dorang, mknan yg bersih…n mcm2 lg…yalah da kita tau semua tu kena bersih…siap cuci lantai n dinding lg seblm ambik kuicng tu ke rumah…i masih ingat lg mylo punya jahitan d bgian perut tu masih blm kering lg….klu manusia mungkin da menangis kesakitan…inikan pula anak kucing yg kecil. ndk tau lg masa tu i punya air mata. issshhh…klu ingat2 mesti nak nangis lg…

  31. mohd asneh Says:

    geng camponion clinic tu lagi lucu…bila saya call mau bawa kucing saya vaksin buli2 dia yang tentukan masa bila dia senang…sepatutnya saya sebagai pelanggan la yang tentukan bila saya free mau pegi clinik dia…lawak betul bah vet di sabah ni….norah pincle suply tu sdh pindah dekat taman seputih….ada satu baris kedai bersebelaha dgn esso damai tu kalau kita dari likas sebelah kiri kenadi no 2 selepas sabah medical centre….gambar kucing saya semua di Friendster saya…cek ja la di sana campur semua la tu samada yg masih hidup atau sdh mati heheheheh

  32. mohd asneh Says:

    nor arisham…
    u bagi kucing u makan daging mentah ka…dulu saya bg juga kucing saya makan tapi ada kwn i ckp doktor tak galakan makan ada parasit konon….i stop la walaupun kucing i suka sgt makan daging mentah….

  33. Tompinai Says:

    Hai ya ….. wah macam mana mau kenal pasti fungus pada kucing ni …. yang macam kudis2 tu ka … sia tinguk cantik ja itu american short hair … ekekeke .. ni lah ni mau tinguk cantik ja …. apa ubat dia kalu sudah kena …… bagitau lahh …. lagi satu kitten sia kena selsema la … kelmarin sia ambil tempat penjual kitten … apa tu penyesuaian tempat baru ka atau kena virus …. sia lagi susah ni skng balik kg .. kucing sana rumah tinggal … hari2 juga la tinguk ….. sudah vaksin la ….

  34. mohd asneh Says:

    tompinai,
    bgs ko bawah pg klinik kitten ko yg flu tu…bahaya tu kalu anak kucing kena flu…tidak mau makan tu…kalu pasal flu dr rasit pandai tu…cuma sedia2 ja duit la…dimana ko beli tu kitten…ada waranty ka…htr balik tukar dengan yg sihat…bgs ko bawa skrg juga pg klinik atau hantar balik sdh sihat baru ko ambik

  35. Tompinai Says:

    alalallahh … macam mana ni karaja bah sia tok … susah ni macam baru beli sudah sakit ….. takut2 karas sudah d rumah …. bah petang la sia bawa p klinik …

  36. mohd asneh Says:

    kalu setakat flu tdk mati terus tu….sabar ko…mata dia berair ka….ko balik lunch time la bawa pg dr rasit tp pastikan ko tanya apa dia buat…kalu selesema satu jarum saja tu biasa…kalu tidak makan dia jarum vitamin yg kucing selalu kesakitan bila dia jarum tu… balik rumah makan terus tu…biasanya 3 hari berturut tu mau dtg jarum kalu teruk…kdg terlampau awal jarum vaksin pun bikin selesema juga… atau ko ks mandi dia slps vaksin byk faktor bah tu…. mahal ko beli kan jd bgs jangan berlengah ko infrom juga tmpt ko beli tu kenapa dia jual kucing sakit sama ko

  37. mohd asneh Says:

    tompinai,
    di mana ko beli tu kitten…jenis apa saya pun mau cari2 kitten juga ni lepas raya la mau beli, sbb saya tdk mau kucing saya kawin adik beradik mau cari betina ni…siapa2 yg ada info bgtau saya k tq

  38. Tompinai Says:

    mohd asneh …. itu kusing sia beli di putatan …. c jarey tau betul tu … sia dapat dari internet bah dia punya iklan … bah ko pun ada kusing ka .. bah jual sama sia la … kasi murah2 bah … apa kusing ko … sia mau persian … atau yg lain pun ok … yg penting bukan yg biasa tu lah … sia mau kasih kawan tu kusing sia …. itu kusing ndak sudah flu … mungkin masa sia bawa p rumah sia … dia kena angin ba …. tu sbb kali dia flu …

  39. mohd asneh Says:

    tompinai
    ko tgk di frienster saya ada 4 kitten baru….17 okt baru 2 bulan…byk org mau juga tu tapi siapacepat dia dpt la ndak muat sdh d kandang saya….

  40. Tompinai Says:

    mohd asneh ….
    yg warna oren tu ko jual juga ka … brapa kalu kawan2 …. ekekekke … sia mau cari betina … kelabu sia ada sudah

  41. Tompinai Says:

    warna putih tu keturunan apa tu …. ekekeke … persian juga ka /………

  42. mohd asneh Says:

    hehehe, tidak jual tu geng mau buat jantan….kitten lg tu tinggal seekor yg lain sdh kena ambik kwn2.. birthday dia 29/04/08…yg 4 ekor sekrg tu mama dia yg jelir lidah tu… ramai org mau rain tu tp mg saya mau ks besar…

  43. mohd asneh Says:

    tompinai..
    kucing saya adik beradik semua tu…tu la saya mau cari betina lain, yg putih tu tiada sdh tu…gambar saya dukung tu hari dia kena bawa pg tawau

  44. Tompinai Says:

    jadi ndak ada lah sama sia ni … ekkkkeeekekeke … derma2 lah sikit bah … kalu sma sia ada ..sia kasi ko la plak ..ekekeke

  45. mohd asneh Says:

    tompinai
    ko jaga dulu seekor tu…..nanti2 la ko cari betina jantan lmbt matang tu…setahun pun blm tentu dia mau kawin betina cepat 8 bulan mau kawin sdh, ko baru juga starts piara kucing kan satu cukup la tu…sepatutnya ko beli betina…nanti buli htr pg mgawan…ni ko beli jantan susah la hehehhehapa pun all the best

  46. Norah Says:

    asneh, saya ada kucing betina satu ekor, bising sudeh ni mau mengawan, tapi kucing jantan saya ni pemalu/takut. nda mau pula mengawan. aritu saya bawak jumpa dr, dia kasi suntikan untuk libido (huhuhuhu…), tapi bulu dia banyak gugur, tapi nda juga mau mengawan..

    Ko ada jantan yang buli pakai kah?

  47. mohd asneh Says:

    norah,
    buli cuba juga c ted saya tu mcm pandai sdh tu….berapa hari sdh kucing ko mgiau….ko tahan saja la dia mgiau tu nanti lps raya baru kita atur….cek di FS saya gambar c ted tu kalu ko berminat la…

  48. Tompinai Says:

    mohd asneh..
    bukan apa bah … tu hari sia sudah tengok2 bah tu betina …. tu org cakap mau tunggu 4 minggu lagi baru nampak kualiti tu kusing … bila sia datang balik .. tu kusing baru juga kena booking ….. sia pun tidak tau boleh booking ….. pa bleh buat … terpaksa la sia ambil adik beradik dia … ekekeke … ndak pa bah len kali ada lagi … ekekekeke ….

  49. mimie Says:

    mohd asneh, kira banyak gak kucing kamu kan? cute2 juga semua..

  50. mohd asneh Says:

    mimie
    tdk byk juga tu skrg tinggal becky,rain,ted dan kitty & 4 kitten….yg lain tu samada sdh pindah rumah dan yg grey tu mati….ndak mampu saya piara byk2

  51. Norah Says:

    asneh, brapa sudah umur ted? pernah suda membapakkan mana2 litter kah? saya ada satu british shorthair (blue) jiran saya punya, calon menjadi menantu ni. tapi sah2 anak keluar nti nda brapa panjang bulu dia. kucing saya ni mengada2 sikit bah.. kucing biasa mau pulak dia, kita kasi pilih dia nda mau.. eeiisshh.. cubit nanti..

  52. mohd asneh Says:

    norah,
    ko email aku la….gagah1@yahoo.com

  53. mohd asneh Says:

    norah cuti pula kan saya balik kg…mg tdk buka email tu ko call atau smsm saya la 0138703107

  54. Tompinai Says:

    Hari makin hari berlalu … anak kusing sia makin santik plak sia tinguk … ekeekke .. angkat bakul ni … tapi tu lah ndak berkawan dia … kesian …. jantan plak tu …. tu lah kalu ada lah sepa2 mau jual sama sia murah2 tu persian okey juga …. nanti lah sia upload sama c jarey …. ekekeeke …. jarey ko ndak mau derma kusing ko satu sama sia ka … sia tulung ko jaga dgn baik sekali …. macam mana pun selamat hari raya la untuk semua yg menyambut perayaan hari raya ini …. yg tidak menyambut tu … minta jemput kwn p beraya …. lepas tu kasih langsai semua itu lemang2 … eekekkeke.. bawa kusing sekali … okey all …. chiawww …

  55. jareyj Says:

    tompinai….bah upload je gambar kusing kau tu….tp klu kau mau kasih temankan kusing kau tu…ada member juallah….but not sure harganya n umurnya…..kau nak boking tak?

  56. Tompinai Says:

    brapa harga dia jual jarey … jgn lah mahal betul …. sengkeh sudah ni … cute ka … nanti kusing makan RC … org makan pasir ….ekekekekke …. kelmarin sia ada nampak dlm news …. main coon ada jual … tdk tau plak harganya ….. sia rasa memang mahal …

  57. Norah Says:

    Ada makcik saya yang fed-up jaga kucing mau jual semua kucing-lucing dia. ada kucing jantan, ada kucing betina, ada anak kucing. Ada sepa-sepa berminat?

  58. mohd asneh Says:

    selamat hari raya….maaf zahir batin…
    norah ted 2 birthday dia 29/08/07 setahun lbh la skrg setakat ni blm ada anak la tp ada 2 ekor sdh dia kasih megandung…blm beranak lg la…cepat dia matang badan pun besar n pjg cuma skrg kurus sikit sebab gila mgawan ja

  59. jareyj Says:

    tompinai, aku da tanya da, tp semua da kena bokinglah….dia jual dlm rm1300 domestic long hair…tp cute2…nantilah klu ada lg baru bgtau kau k…

  60. lengz Says:

    Aku paling suka kucing lah…rumah kami pun cam pusat kebajikan jak lau urang ndak mau kucing durang hntr depan rumah..apalh punya urang.. lau durang bagi skali bajet beli whiskas ndak pa juak..hehe

  61. lengz Says:

    Aku ndak suka orang yg suka makan kucing..mengkali fikirannya ndak betul kucing yg begitu comel dia sampai ati mau makan..isk3x

  62. yanty Says:

    hai…. jarey & arisham….

    nak tanya nie…. kucing sy yg baru umur sebulan setengah tu… nanti sy nak bawa pegi vaksin & deworm 3 hari lagi…. pertama kali vaksin…

    apa yg patut sy buat sebelum bawa kitten2 sy pegi vaksin…. nak pastikan kitten sy tu ,…..

    tlg ye…. sy nak tahu…

  63. Rozana Says:

    Tolong beritahu saya bagaiman nak hilang kan kutu kucing…Dah I antar 2 ekor ni ke Ved tapi sama juga..pls anyone…

  64. kardinaz Says:

    minta padangan

    saya teringin nak beli kucing dari semananjung… saya masa ni di sarawak… ada sesiapa tahu prosedur nak membawa masuk kucing dari semananjung?

  65. jareyj Says:

    rozana,
    cuba baca balik article yg asneh bagi link tu.. byk info2 yg berguna utk rozana.. :)

    kardinaz,
    Kalau nak beli kucing dari semenanjung bawak pegi Sarawak tu actually boleh dikatakan mudah je kardinaz asalkan lengkap dokumen2 seperti permit import yg dikeluarkan oleh jabatan, sijil kesihatan kucing, resit pembelian kucing serta beberapa dokumen yg berkaitan. Selalunya kalau melalui trasport udara, anda perlu membawa kucing anda didalam pet carrier yang di tempatkan di cargo yang disediakan di dalam kapal, samaada kucing anda dlm keadaan ‘sedar’ ataupun ‘tidak sedar’ (suntikan diberikan untuk membuat kucing tidur seketika disepanjang perjalanan). tapi kalau perjalanan semenanjung ke Sarawak yg memakan masa kurang 2 jam tu rasanya kucing tersebut tidak perlu di berikan suntikan la. Harap info ini dpt membantu anda :)

  66. siti Says:

    ada lagi tak kucing saya nak,pls emailjika ada

  67. arman Says:

    hallo semua,
    saya baru2 ini telah pergi ke jabatan veterinary timur laut,penang untuk bertanya cara nak bawa kucing naik kapal terbang ke sabah. Mereka menyuruh saya berhubung dengan jabatan veterinary negeri sabah apa keperluan yang dikehendaki sebelum seekor kucing dapat dibawa menaiki kapal terbang dan dibawa masuk ke sabah.
    untuk pengetahuan semua, kucing saya cuma baka kampung saja. cuma x sampai hati nak bagi tinggal dirumah kat penang lebih2 lagi de baru cedera jatuh dari bangunan tingkat enam.
    kalau ada yang tahu minta tolong detailkan apa keperluan yang diperlukan oleh jabatan veterina negeri sabah supaya saya dapat membuat tindakan susulan kepada pihak2 yang berkenaan. Harap ada saudara saudari disini yang dapat membantu menyelesaikan masalah saya ini.

  68. mohd asneh Says:

    arman,
    call no ni 088232499….berkaitan dgn permit…kalau berkaitan dgn penghantaran boleh call ISAM 0123639846…KL -KK….baru-baru ni saya ada bawah kucing dari KL ke labuan dia yang tolong uruskan mudah mudahan dapat la…isam tau apa2 prosuder yang perlu di ikuti tq

  69. arman Says:

    asneh,
    terima kasih atas perhatiannya… dalam masa terdekat nie saya cuba contact no.tel yang diberi kalau x dapat lagi member yang sanggup jaga kucing sya tu.
    Saya nak tanya lagi….di sabah dimana boleh saya perolehi kucing baka bengal. dipenang saya suda jumpa seekor harga rm2k umur 2 tahun belum kembiri lagi. Saya bercadang untuk membiakkan baka nie di kampung. ada prosedur juga ka nie?

  70. mohd asneh Says:

    arman,
    kalu mau piarang bengal ada juga di sabah call no ni 0198808424(En Saharudin) bagitau dapat no hp dia dari saya, ..prosedur bawa sama saja tu…boleh minta bantuan ISAM juga kalau mau cari kucing pedigree….

  71. ummairah Says:

    aduh… itu kucing ke ikan , melompat lompat..hai kalau i lah kan jaga 5 ekor kucing pon tak sanggup, lagi2 kalau yang baby kucing terberak sana terberak sini.. tapi kalau mak kucing tu i bagi nama dia oopet…dia pandai berak dalm lubang tandas tapi tak pandai flush :D yang oopet dia tidur kat bilik i..tapi kalu anak dia i bagi nama upin,upin ni dia berak kat luar, kalu lagi sekor tu dia bukan anak oopet tapi abang i kutip kat atas gunung dekat kl..nama kucing yang abang i kutip nsms dia mountan.. dialah yang barak sepah sepah… :D

  72. Great beat ! I would like to apprentice while you amend
    your site, how can i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal.
    I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright
    clear idea

  73. Whilst the liquid windows within the front really should avoid overfilling, we need to acknowledge which any sleepy morning I was not having to pay interest and additionally forgot which I had therefore filled it using the liquid the night before.

    What Exactly Is the best drink of coffee minus the great coffee maker?
    After you take the hard work to choose out the finest top quality of coffee beans,
    take a look at your very own favorite cook, and locate the perfect blends,
    you will want to find a coffee maker which one will .

  74. Woah! I’m really digging the template/theme of this site. It’s simple,
    yet effective. A lot of times it’s difficult to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appeal. I must say that you’ve done a superb job with this.
    In addition, the blog loads extremely quick for
    me on Internet explorer. Exceptional Blog!

  75. Benito Says:

    I would really like to we appreciate you the actual initiatives
    you earn on paper this informative article. I hope
    a similar best performance within you in the foreseeable future also.
    In reality your innovative writing capskills offers motivated me to start my own , personal BlogEngine blog right today.
    Truly the running a blog is distributing the agency swiftly.
    Your own write up is a good instance of it.

  76. Prior to any smile changing treatments, it is important to certify that teeth and gums are healthy.
    Generally, placing a crown requires two visits to the dentist.
    What makes porcelain veneers one of the most popular treatments in cosmetic dentistry, is that they
    are virtually painless and can give you breath taking results in very little time.

  77. Bricklaying software offer a mixer, wall ties, a bricklaying
    trowel, the spacing rule, and a level. Metro tiles have an on-line store and a metro tile shop Devon for those who might would like to personally browse the options available.
    whenever the bricklaying Melbourne is perfect, sweep good sand around
    the patio to fill within the. From all the many you came around create a checklist of possible choices,
    bricklayers who would be able to work at your blockwork.
    Create marks showing the location of each brick to utilize as a manual
    even though laying them.

  78. Word searches tend to be perfect for more youthful children and also the logic of the Suduko puzzle
    definitely will challenge older children. Essentially, whenever
    pencil is actually completely sharpened, the blades stop cutting, however the motor will keep
    to operate. Right now, you may need to sharpen the techniques of your color pencils to compensate your very own brand new lampshade.

    this will be frequently a rather little device
    therefore it provides the compact and smooth method to bind in the
    go. Since you grow in self-esteem, you could become quite proficient in
    layering hues for the deep rich tone in your very own coloured pencil drawings, mastering your own tactics.

  79. le ceux-ci sont typiquement a considéré le rabais donné la compétition
    qui spectacles les modèles la partie d’en le peu de plus. fera de marques leur regards pour les ventilateurs le boîte toujours notice un guide qui amène un la touche de fraîcheur, even sur les modèles that. si choose pas l’hésite
    pour un minute et gentillement le loved l’un ou votre soi avec ce particulier le rabais incroyable sur ces lunettes de soleil de carrera bon marché. solaire qui regagne the outline et aussi remplaçant le métal De high plastique de qualité parce que du les Chats 5000.

  80. Thanks on your marvelous posting! I really enjoyed reading it, you’re a great author. I will ensure that I bookmark your blog and may come back sometime soon. I want to encourage that you continue your great writing, have a nice evening!

  81. Whitney Says:

    Having read this I believed it was really informative. I appreciate you taking
    the time and energy to put this content together. I once again find myself spending
    way too much time both reading and leaving comments.
    But so what, it was still worth it!

  82. my.opera.Com Says:

    WOW just what I was searching for. Came here by searching for Networking

  83. t shirt Says:

    One island in Hawaii which is toured by millions of
    guests each year. Peak season for the best at the best competitive price.

  84. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back
    to your site? My blog is in the exact same area of interest as yours and my users would certainly
    benefit from some of the information you present here. Please let me know if this
    okay with you. Thank you!

  85. skin care Says:

    you are in point of fact a just right webmaster. The website loading speed
    is amazing. It kind of feels that you’re doing any distinctive trick.
    Moreover, The contents are masterwork. you’ve done a wonderful job in this matter!

  86. Fantastic post but I was wondering if you could write a litte more on this
    subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further.
    Appreciate it!

  87. For most up-to-date information you have to visit
    internet and on world-wide-web I found this website as a most
    excellent website for newest updates.

  88. I don’t even know how I finished up right here, however
    I thought this put up used to be good. I do not know who you might be but
    certainly you’re going to a famous blogger should you are not already.

    Cheers!

  89. DotNetNuke Says:

    “To an old TV Example, the redemption color TV, refrigerators, washing machines, air conditioners, water heaters, any of them are possible. This means which the dispatcher must always are aware of exactly where their vehicles as well as staff are as well as what forms of apparatus are needed for each tow. These devices were used to track their units and even enemy targets.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 53 other followers