Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

The Cat Francier’s Association Best Cat 2006-2007 Januari 21, 2008

Filed under: Galeri Kucing — jareyj @ 9:30 pm
best-cat-championship.gif

Mempersembahkan…tadaa… kucing terbaru saya!!!!

He! He! He! jangan panik… saya hanya bergurau, ini adalah kucing yang merupakan juara bagi anugerah kucing terbaik CFA sesi 2006-2007 iaitu juara-juara kucing dari seluruh dunia. CFA ataupun dikenali The Cat Francier’s Association telah memberi penganugerahan kepada 25 Kucing Terbaik (CFA Top 25 Best Cat), 25 Anak Kucing Terbaik (CFA Top 25 Kittens) dan 25 Kucing Terbaik Premiership (CFA Top 25 Cats in Premiership) sebagai tanda penghargaan dan terima kasih kepada pembela serta breeder mahupun peminat-peminat kucing dari seluruh dunia.

Cantik kan kucing ni.. berasal dari baka Persian, Copper Eyed White Male.

 

7 Responses to “The Cat Francier’s Association Best Cat 2006-2007”

  1. isteri Says:

    how about baka from siam? ada info lanjut tak? nampak chomel jugak baka persian, tapi tak mulut dia tu tak berkenanlah..sekali pandang cam bull doglah pulak..

  2. JAREYJ Says:

    he..he..he..mcm bulldog ye…tp manja ye bkn main lg…nak kena belai jee….e2 satu hal..lain lg nak rawat mcm baby…

  3. cica Says:

    wowww!!!!!!

  4. AMRAN Says:

    hai.. saya suka sgt kucing.. sejak dari kecik lagi.. hari tu saya ada bawa balik kucing yang kehilangan ibunya, kesian!! tapi hayat die tak panjang, mati..:(
    lepas beberapa minggu kemudian saya jumpe lagi seekor anak kucing, haaa.. tapi yang ini besar sikit.. senang nak jaga.. bila saya balik kerja dia mesti ada depan pintu rumah saya, malas nak kurung dia dalam sangkar.. kesian plak.. lagi pung dia dah biasa bebas.. tapi yang sedihnya, kucing u hilang!! huhu..:( ishk3..
    2 3 hari kemudian saya bawa balik lagi seekor kucing, tapi yang comel ni tak lepas susu lagi.. slalu jer nangis2.. kadang kadang tu rasa bengang jugak pasal saya bagi makan die plak tak mau makan, mungkin die nak susu mak die kot.. hmmm.. tapi skarang ni die dah bule makan.. saya bagi kat dia ikan goreng..hehe..
    masaalahnya saya tak berape paham tentang pemakanan kucing kecik ni.. susah jgk nak jaga die, malam2 slalu jer tido lewat pasal anak kucing tu do nangis tak henti2..huhu.. susah nyer nak jaga..mcm mane nak memahami tentang kucing ni??

  5. since kucing tu dah pandai makan sendiri, kucing yang baru nak membesar akan makan dengan banyak..saya syorkan anda sediakan kibbles untuk ia makan bila2 masa…

  6. jareyj Says:

    yezzzerrr…..

  7. mohd shahrizan Says:

    cantiknye kucing nie nak blh tak?????


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s