Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Cat Of The Week – 01 Ogos 18, 2008

Filed under: Cat of The Week — jareyj @ 8:00 am
Tags: , , , ,

Dengan ini saya mempersembahkan “Cat of The Week” yang pertama, dimulai oleh pemilik kucing yang bernama.. tidak lain dan tidak bukan.. En. Nor Arisham Bakar (CFA Ambasador)

Nama : GP Arena Mighty Heart Coon (Mig)
Baka : Maine Coon
Umur : 1 tahun 11 bulan
Berat : 6.5kg
Jantina : Jantan (neutered)
Makanan : Royal Canin Maine Coon / Royal Canin Skin & Hair & raw meat
Kegemaran : Lepak kat Balkoni
Tabiat : Suka pijak perut owner kalau owner terlelap kat depan TV

Inilah Mig, salah seekor kucing pedigree dari baka Maine Coon kesayangan En. Nor Arisham Bakar, yang juga merupakan seorang ambassador berpengalaman dari Feline Malaysia. Comel tak Mig? comellll sangat… Jika anda akan bertandang ke Kota Kinabalu, Sabah untuk menyaksikan Borneo International Cat Show yang akan tiba beberapa hari lagi, anda berkemungkinan berjumpa dengan Mig disana…

 

15 Responses to “Cat Of The Week – 01”

  1. Dakjaat Says:

    Mownink Jareys.. Nak tanye, bulan sept nnti i kena balik sarawak … so .. kucing i tatao plak nak bagi sape jaga. . tade org gak nak tolong jaga .. ade ke pusat jagaan sementara utk kucing2 di sekitar area wilayah KL dan selangor ni? huuuu! 2 weeks kena berada di sarawak .. bantulah saye….

  2. menth Says:

    huhuhu pehhh respect arr….macam nie baru dinamakan mc…hahahahahaha….

  3. Dakjaat Says:

    hurmm .. tak jawab plak .. terpaksa la buang mio .. sedihhhnyaaaaa!!!!

  4. Dakjaat..maafkan saya, saya agak sibuk dengan shows di Sabah & KL…o.k..

    ada boleh check dgn Pet Epicure (Alicia) at 012 3313318 , Taman Melawati

    Pusat Pengurusan & Penjagaan Kucing IKHLAS (En. Rezan) 017 3030908, Segambut

    Home Pet (Jimmy) 019-2424636, Sri Petaling

    Jarey, Thanxs for choosing Mig as Cat of The Week 01…

    to all..sorry, I don’t think Mig can make it to Sabah..too many works to do, I don’t have time to bring him to DVS for health cert…However, you all might see my future Maine Coon..codename 007…

  5. Dakjaat Says:

    uerk? .. blog sape ni ek? … encik nor arisham ke jarey? .. pelik haku .. neway thanks …. =)

  6. jareyj Says:

    sorry dakjaat n friends yg lain…i tersgt2lah bz semenjak 2 menjak ni. maklumlah baru berpinda ke airport baru KKIA. dakjaat, sory sbb tak terjwb soalan yg u tanya..tp encik arisham kita da menjwb soalan2 u kan.
    dakjaat, blog ni ialah blog i. Tp i sgt2 berterima kasih kepada encik arisham(CFA ambasador) kerana sudi berkongsi pengetahuannya kepada kita semua sebagai cat lovers…sumbangan beliau sgt2 kita harapkan sebagai seorg yg berpengalaman dan berpengetahuan dalam bidang ini. oleh itu kita harap encik arisham kita akan terus bersama kita dan memberi tunjuk ajar.

    suspectlah shamm!!!!!

    sham, its oklah klu mig tak dpt nak ikut…blm rezeki nak peluk2, picit2, cubit2 c mig tu. p yg penting u mesti dtg utk memeriahkan cat show ni nanti…n u da janjii nak tolong i time show tu nanti kan….he..he..he…

    Kepada member2 yg lain, kita jumpa time catshow tu nanti k..call lah i nanti bila kat sana…boleh kita berkenal2.

  7. hi sis, baru terjumpa blog ni. best baca pasal kucing. seronokk…

  8. Dakjaat Says:

    ooo .. dia tolong jawab .. neway thanks for the number …. =)

    catshows katner? kat Maha *serdang* tuw ke???

  9. az-zain…welcome…enjoy your stay here…

    dakjatt…show kat Sabah (KK)..and KL (The Mall)..however, by the time u read this…the show already over ouch!.

    More shows coming up…just waitt..

    I went to MCC Show kat MAHA….went there with my family…not many cats..maybe the space to small..

  10. jareyj Says:

    he…..:) hi az-zain…thank youuuuu…..

    sham, lepas ni cat show kat mana plak?

  11. erm..tgh tgu sponsors…hopefully everythings will be confirmed asap..however, there is might a show in kuching, Sarawak in plan…;)

  12. menth Says:

    nak tnya skrang arga royal canin dah jdi berapa ringgit ar….x kan 4 kilo naik sampai 60 hengget..mahal gila..abang arisham kat area kl pet shop mana buleh saya dapatkan blackwood atau evo..jarey plak buleh tnjuk ajar macam mana nak buang bulu kucing yang bersimpul….

  13. nhmsposh Says:

    Wa!!kucing ni sangat3 iras macam kucing saya!

  14. jareyj Says:

    ment, soryyy byk2….sbb terlalu bz, sampaikan saya lupa nak reply2 semuanya….sorry byk2 k. saya rasa ada sikat khas yg boleh meleraikan bulu kucing yg tersimpul. berbagai2 jenis, saiz, bentuk utk berbagai2 jenis bulu kucing. tp klu boleh carikan sikat yg mata di hujungnya yg tidak tajam. sbb ini boleh melukakan kulit kucing.

  15. jareyj Says:

    posh, kucing ini adalah baka maine coon. maine coon adalah kucing bersaiz besar. percaya tak? posh boleh lihat salah kat post saya https://jareycatlovers.wordpress.com/page/2/ (faktor2 pertumbuhan kucing).


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s