Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Borneo International Cat Show 2008 – Teaser Ogos 24, 2008

Fuhh!!.. selesai sudah Borneo International Cat Show 2008, yang berlangsung sejak semalam, 23 – 24 August 2008 di Sabah Trade Centre, Kota Kinabalu..

Penat, teruja, happy dan besttt!!!! adalah antara perkataan yang boleh jarey gambarkan sepanjang berlangsungnya show kucing yang julung-julung kali diadakan di Sabah ni..

Tersangat happy bila dapat berjumpa dengan geng-geng Feline Society of Malaysia, terutama En. Nor Arisham, breeder terkenal, Jimmy dengan Maine Coon beliau, Mr. Ben Hsu dari Borneo Cat Club, peminat-peminat kucing, rakan-rakan bloggers, serta kesemua judges-judges yang di jemput, Rod U’ren (Australia), Becky Orlando (USA), Wayne Trevathan (USA) dan Diana Rothermel(USA).

Artikel lengkap dan gambar show akan di post kemudian.. ada banyak nak story nih.. so, tunggguuuuuuu…

sekarang jarey nak tidur..

penat bah! ZZZZZZZZ………

 

14 Responses to “Borneo International Cat Show 2008 – Teaser”

  1. shana Says:

    it was nice seeing u guys and ur cats as well!geramnyaa bulu2 diorang, tebal bahhh..ehehe mesti siok jadi bantal tu kan ehehe..bah kirim salam tu meow ah..:D

  2. jareyj Says:

    thanks shana…ok bah klu mau kirim salam dgn kiera n polar…saya pun happy gak sbb jumpa ramai member2 blog, member2 lama n u shana. memang besttttt masa tu…he..he..he…

  3. mimie Says:

    Alamak!!!! jeles… jeles.. jeles…

    Jarey, jangan lupa post gambar2 masa catshow nanti k.

  4. jareyj Says:

    he..he..he..jgn jelessss….best mimie….tp dont worry…i will post all the pict…tp yg best2 jelah…so tungguuuuu!!!!!

  5. Hai…. sedihnya saya tak dapat tengok cat show tu coz my location in Sandakan…..

  6. jareyj Says:

    hi noraini….its oklah…may b next time boleh pegi.tp walaupun tak dapat tengok life, u blh tengok gambar2 yg saya ambil masa catshow tu.nanti saya akan postkan gambar2 tu k..klu nak 31aug ni ada lg merdeka catshow, tp kat KL lah….he..he…he…

  7. sorry semua..been busy with KL show…erm..I tak pasti blogger lain ada tak yang show kucing…but congrats to Jarey for FINAL in 2 Rings…a very good achievements indeed.

    Thank you Sabahan for the hospitality..I’m very glad to help in educating the public about CFA, Shows, Cat breeds & cat care in general..

    Nanti I ceritakan pengalaman I kat Sabah…😉

  8. mimie Says:

    Assalamualaikum WBT,

    Kepada Jarey dan semua pengunjung2 setia blog jareycatlovers, diucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak & Selamat Menjalankan Ibadah Puasa.

    Puasa2 gak, kucing2 jangan lupa bagi makan ekk…

    p/s: To Sham, tak sabar nak dengar cerita pengalaman u kat Sabah, and to Jarey, congrats to u too… hmm, mau ditabur beras kuning la si kiera tu tau…

  9. Kasawari Says:

    wah sayangnya kasawari tak dapat joint sama ek.. ermmm..

  10. jareyj Says:

    selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak n selamat berpuasa….sorry semua….lama tak reply…tersgt2lah bz sekrg ni….

    thanks sham….walaupun u bz, tp sempat juga tengok2kan i kat catshow tu…memang pengalaman yg best. selain dapat berjumpa dgn sham….sempat juga i bergambar dgn jimmy.he..he..he..N i happy sgt2 sbb ramai member2 n bloger2 lain dtg. thanks dgn shana juga sbb sudi dtg…

    thanks mimie….sorry sbb terlampau bz…

    kasawari, memang sayang tak dpt join sama…tp tak pa, i ada ambik gambar utk di kongsikan bersama….nanti i postkan k…

  11. RaCcOoN Says:

    cat show tu hari punya gambar bila daaa~

    RaCcOoN @ Ejan

  12. a few gambar boleh didapati di http://www.borneocatclub.com

    Ni catatan perjalanan I…

    Khamis 21hb Aug 2008

    – Bangun awal hari nie…flight pukul 6:50am..my daughter buat perangai kena bangun awal…
    – sampai LCCT jam 6:00am..terpaksa tanya kaunter kat mana nak check-in..first time di LCCT..
    – sampai jer kat kaunter check-in..just closed!!!. tanya officer Air Asia..dia cakap tak boleh buka semula..huh! memang cekik darah Air Asia nie..bukan lambat gila pun..just about 1-2 minutes!.
    – Call Ben..miss my flight…Ben bagitau Olivia and her mum also miss their flight (Air Asia jugak)..Ben suruh pegi check when next flight to KK schedule..
    – Pergi ke kaunter. Next available to KK only on Saturday!. Call Ben bagitau..looks I’ve to cancel my trip.
    – Ben cakap. I need you for the show. He will book MAS ticket for me. Tunggu Ben return call.
    – Wife dah geleng kepala..
    – Ben call. ask me to KLIA. My MAS flight on 2:00pm.
    – Went for breakfast+lunch…then drive from LCCT to KLIA
    – Ask wife to drive home
    – Tunggu check-in. Ada awek UPM datang buat survey…pasal makanan+service…huh! ok jer..
    – Check-in kat kaunter…and masuk tgu flight.
    – Sempat buka notebook..layan website..KLIA WiFi FREE!..bagus la MAS nie.
    – Ada awek mat salleh and her mum tercari-cari jalan..I tanya nak kemana..diorang cakap KK..same with me!
    – Masuk ke flight
    – Pramugari cun tu ulang benda sama hari2..pasang life jacket..tali pinggang…huh..tak boring ker??. Duduk sebelah couple mat salleh…buka notebook..ajak diorang tgk show kucing…cakap ada show kucing kat KK…diorang interested nak pergi..
    – Sampai KK jam 4:00 p.m. something…Ben dah called..tanya how’s everything…fine jer..terus ke kedai Ben..check semua barang2 untuk dibawa ke show.
    – Petang jam 6:00 p.m. pergi amik judges…then Ben singgah restoran makan..good! my stomatch is singging rock and roll!
    -Hantar judges ke hotel then balik semula ke kedai Ben
    – Buka internet check entry Merdeka then hantar few faxes..
    – Ben ajak pergi amik geng HK…sempat singgah tepi laut..huh..pemandangan sungguh mengasyikkan…nasib baik takder awek kat sabah…kalau tak..mau tido tepi pantai hahahah…
    – Sampai ker airport..Ben masuk dalam settle quarantine..Ada couple HK tu membebel bahasa cina…tanya Ben apsal..dia kata depa tak puas hati pasal dia lambat. I cakap kat Ben…couple tu biasa..memang kaki bising…i bagi dia few names yang memang dlm ‘black-listed’ hahaha..
    – Sambil drive balik ke Hotel..I bagitau places yang diorang nampak..huh?? jangan terkejut…i suka membaca!!!.
    – Badan dah penat giler dah…mata menyanyi lagu negaraku..
    – Ben hantar I ker apartment (khas untuk I & Ken). Dia kata dah lama kawan dia tak pakai apartment tu…
    – Ben balik…
    – O.K..time to get a hot shower…Oppps! Ben pergi tutup air..mana nak cari meter air!!!…try call Ben…ada msg bunyi “I’m sorry your credit balance is insufficent to make a call’. Waaaa!!!!!
    – Tido tak mandi…nasib baik penat giler…goodnite Malaysia wherever you;re…

    What happen tommorrow?? Waittt…

  13. mohd azahar Says:

    assalamualaikumm..saya mohd azahar berasal dari sabah..saya amat minat ngan kucing,tapi saya terpaksa lupakan niat saya tu sebab atas masalah kerja.bab tiada yang menjaga…dulu saya pernah memelihara kucing siam..tapi da mati bab kena gigit anjing….masa tu saya tada di rumah…bab tu la saya fobia memelihara kucing..cuma yang tinggal sekarang hanyalah kucing kampung….apapun kalau boleh saya nak minta pic kucing2 peliarahan …

  14. syuaib Says:

    hai azhar< sebenarnya seronok pelihara kucing ni, x pelah thats is ur first step,mgkin ada hikmah yang u x tau, x pelah keep it up pelihara kucing, mcm i pn masih blaja lg so bile i pelihara kucing memang hilangkn strees😛

    jangan lah putus asa k


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s