Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Borneo International Cat Show 2008 – Part 1 September 9, 2008

Seperti yang dijanjikan, gambar-gambar Borneo International Cat Show 2008 yang lepas akhirnya sudah pun selamat diupload..

Maaf kepada semua lambat upload gambar..

jangan mara ye, okaylah you guys semua enjoy the photos!!

Banner pertandingan..

Pintu masuk ke hall utama.

Hari pertama ketika perserta mendaftar kucing masing-masing.

Rings pertandingan.

Sebagai peserta, jarey memang sibuk melayan pengunjung..

bukan sahaja penat melayan tetamu, tetapi melayan photographer2 yang hadir.. err macam model kucing la plak!

tetapi orang yang teramat sangat sibuk pada hari tu ialah, En. Nor Arisham kita, CFA Ambassador pada hari itu.. sedang memberi penerangan kepada pengunjung.

Taadaaa.. memperkenalkan inilah Kiera, salah seekor kucing kesayangan hubby Jarey yang menyertai cat show pada hari itu.

Kiera sedang di adili oleh juri profesional, Wayne Trevathan

Kiera memenangi 4th Best Cat kategori Household Pet pada hari pertama.. yeayy!!!

dan ini adalah hadiahnya… Science Plan tuhhhh

Wayne Trevanthan, salah seorang juri profesional yang dilantik mengadili kucing peserta.

Becky Orlando, juga adalah salah seorang juri profesional yang tengah mengadili kucing2 daripada kategori Household Pet.

Melayan kerenah pengunjung memanglah susah ketika Cat Show, ada antara peserta yang membenarkan kucing mereka di sentuh tetapi ada juga yang tidak.

Kerenah pengunjung dari golongan kanak-kanak memang memeningkan kepala.

Shana, salah seorang rakan blogger juga sempat datang berkunjung.

Bersama lagi seorang juri profesional, Rod U’ren dari Australia.

merupakan kitten yang terkecil sekali pada hari cat show berlangsung.

Kesian Kiera kepenatan…

Thank You Hill’s, sebagai menjadi salah satu pihak penganjur pertandingan. (mcm buleh buat iklan pet product daa..)

Award pertandingan yang menjadi rebutan..

Ok semua sampai disini saja.. dah habis??..

Jangan risau.. Borneo International Cat Show 2008 – Part 2 akan menyusul dengan lebih banyak gambar..

 

25 Responses to “Borneo International Cat Show 2008 – Part 1”

  1. Kasawari Says:

    amboi Jarey..
    banyak2 gambar di sini..
    ermm saya tak pernah merasai kehangantan cat show ni..
    apa lagi yang international..

    nampak tuan kucing lebih bergaya dari kucing ni..
    macam model iklan jer ni.. he he

  2. jareyj Says:

    he..he..he…model iklan ye….memang hangat masa cat show tu…best sgt2….insyaallah klu ada lg, mesti nak ikut lagi…

  3. alamak! i dah macam beast…jarey mcm beauty daa (beauty & beast film)….sorry itulah rupa org tak hair cut & shave 3 weeks…

  4. Pembebel Says:

    Lah, cantiknya kucing2 tu.. Rasa nak makan.😀

  5. Mei Zhi Says:

    Jeles! alah bila cat show camni buat kat sarawak ya..

  6. jareyj Says:

    alah…u ni sham..jgnlah ckp mcm tu…tak baik tau…

    pembebel???? emmm…uniknya…..he..he..he…cantik2 kucing2 tukan…

    mei zhi…u relax je..sbb mcm ada good news pasal kuching sarawak ni…tp surpriseeee!!!! nanti sham bgtau k…

  7. RaCcOoN Says:

    Yehaa, Tampang gue juga masuk poto. :3

  8. jareyj Says:

    RaCcOoN,
    jadi, famouslah konon…

  9. shana Says:

    kucing2 tu smua kiut kiut belaka..ndak sangka ada juga muka sia masuk ah..terbongkok2 mau pigang baby2 comel ko bah jarey!heheh

  10. RaCcOoN Says:

    ahaha, next part 2 tu, muka aku mulu ah.sama juga cute cam kuceng2 tu. :3

  11. jareyj Says:

    shana, ndak pa bah….jadi model sekali sekala….he..he.he…

  12. jareyj Says:

    raccoon….tengoklah klu senang….aku mau tanya dorang c kiera n polar dulu klu dorang mau kasih masuk muka lg…..

  13. Vickie Says:

    hi Jarey, just want to say thank you coz kamu ada juak terambil gambar dua ekor kucing sya & siap2 terambil juak muka sya..Anyway..sya ada copy gambar yang kamu ambil tu & masukkan dalam friendster hubby I ..By da way, congratulation & thank you for everything.. Slemat berpuasa

  14. jareyj Says:

    hi vickie, wahhh!!!!! happy ni tau…u yg mana satu eekkk?? tak perasan plak…anyway terima kasih n selamat berpuasa juga.

  15. Vickie Says:

    Hi jarey, Sya yang pakai baju merah yang ngam2 d blakang kamu time bergambar ngan wayne…gambar kucing sya yg 7th and 3rd last gambar…kedua2nya blue color..hahaha…anyway, your cat really cute…brown red lagi tu…lain kali blh kita borak2 pasal kucing..hahahahha

  16. chaser Says:

    lama tak join blog jarey. Ari tu saya ada pergi cat show tu tp nda nmpk jarey pun, tp kucing jarey c kiera tu saya ada nampak la. Nyesal sy nda join cat show ni. nda sempat sebab busy time tu *_*. Anyway congrats jarey.. go go kiera🙂

  17. jareyj Says:

    vickie, Oooo itu kamu rupanya…tak sangka plak.,,ok bah klu kau…..terima kasih ya sbb sudi juga u lawat blog i…anyway colour kucing i tu “tortie colour”. lain kali blh jd geng kucing ni…

  18. jareyj Says:

    thanks chaser….ya lama kau tdk dtg blog i kan….Oooo kau pun ada dtg gak cat show tu…ramai org bah masa tu.susah mau jumpa gak……tp tdk apa….lain kali kita blh jumpa d catshow yg lain plak…he..he..he..he..

  19. Borneo Cat Club is holding a CFA show briefing on it show mechanism to give better understanding on how the show is run, how to score & understanding the award ribbon on the 24th Sept 2008 in Kota Kinabalu Sabah.

    It’s a first come first serve basis, pls confirm with Mr. Ben Hsu H/P: 016-836 8085 as there are limited seat only. Venue to be confirm later.

  20. jareyj Says:

    hi sham…kat mana tu? siapa yg briefing? tak ada ben bgtau pun…i baru je beli RC babby cat td dgn ben. he..he..he… u dtg tak?

  21. ed Says:

    hai kita boleh kongsi pasal kucing nie.

  22. sorry..i won’t be able to make it…however, ken will be there…😉

  23. […] Sabah.. janji tetap janji, jarey hampir-hampir terlupa mengupload gambar-gambar continuation dari Borneo International Cat Show 2008 – Part 1 yang lalu.. so here it is, seperti yang telah lama dijanjikan, jarey persembahkan gambar-gambar […]

  24. […] saya sekarang.. Yup! siapa lagi kalau bukan si ‘Kiera’ yang menang 4th place dalam Borneo International Cat Show 2008 yang lalu.. Haa! Kepada sepa-sepa yang berminat bolehlah menghubungi 012-8289704 untuk mendapatkan […]


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s