Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Balik Kampung Hari Raya Trip – Lahad Datu November 3, 2008

Filed under: Personal — jareyj @ 12:00 am
Tags: , , , , , , ,

Hello semua.. ok, post hari ni ada lain cikit, bukan nak bercerita pasal kucing tapi Jarey nak brkongsi ngan semua readers tentang trip balik kampung jarey ke Lahad Datu, Sabah pada hari raya baru-baru yang lepas..

Trip balik kampung Jarey hari tu ialah dengan menaiki pesawat baru Mas Wings, ATR 72.

Pemandangan sebahagian dari bandaraya Kota Kinabalu..

Pemandangan Teluk Likas, 5km dari bandaraya Kota Kinabalu.

Penerbangan dari Kota Kinabalu ke Lahad Datu cuma mengambil masa selama 45 minit menaiki pesawat Mas Wings ATR 72.

Dengan menaiki pesawat baru Mas Wings, memanglah tidak membosankan menunggu untuk sampai ke destinasi.

Yeaayy!! akhirnya sampai.. Terima kasih Mas Wings!

Lapangan Terbang Lahad Datu

Luggage pick-up point.. haaa jangan terkejut, angkat sendiri.. nostalgic value.

Waiting hall.. tengah tunggu transport la tu

Salah satu pemandanagn bandar Lahad Datu, yang terletak di daerah Tawau bahagian pantai timur Sabah. Balak, kelapa sawit, getah, koko serta perikanan adalah merupakan sumber janaan ekonomi penduduk Lahad Datu.

Bandar Lahad Datu yang satu ketika dulu pernah didatangi oleh sekumpulan lanun dari Filipina yang datang merompak.

Kuih Sapit

Beberapa jenis biskut raya dari Lahad Datu

Ketupat sudah menjadi kemestian

Perawan-perawan (Anak dara) Lahad Datu..

Kucing Lahad Datu.. ha! ha!

Memperkenalkan, Michie.. adik kembar Kiera yang berada di Lahad Datu.

dan masa bermain bunga api pada waktu malam.

bersama hubby..

Okeh, setakat disini saja dapat Jarey kongsi dengan semua, sampai jumpa lagi raya tahun depan. Bagaimana pula pengalaman raya anda? anything yang menarik boleh dikongsi bersama??

 

2 Responses to “Balik Kampung Hari Raya Trip – Lahad Datu”

  1. huh…gambar jer ker 4 orang tu…nombor h/p nya mana?
    hahahah…anyway..tu lar…kalau ada ada masa..i nak gak visit tempat pendalaman kat sabah nie..mcm kat ba kelalan ker..

    best..sejuk..damai…err gadis-gadisnya cantik…hahahha…

  2. Zahra Says:

    Hai, i’m going to Sabah in a few days … Going to be a teacher at Lahad Datu (BIG possibility)… Just finish my KPLI so.. Sabah will be my first school.. he he he Fresh Teacher.. Please gimme your email or other convinience way that i can contact u… i have tons of question about Lahad Datu….. Hope to hear ASAP from u.. take care… By the way.. where r u staying now????


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s