Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Galeri Kucing – Edisi Kiut Miut November 24, 2008

cutecat-catslove-panthersweet

Hi semua.. Hari ni ialah hari Isnin kan, hari pertama kita semua bekerja, dan selalunya Isnin adalah hari yang paling lembap untuk kita bangun pagi pergi bekerja, mungkin ada juga yang masih terkenang aktiviti menyeronokan ketika hari minggu yang lepas.. so semua, jangan boring, jangan bermuram, dan cergaskan minda anda pada hari Isnin ini dengan koleksi gambar2 kucing dari Flickr yang memang kiut miut yang telah Jarey sediakan special untuk semua…

Korang tengoklah puas-puas!

cutecat-cattrio-etolane

cutecat-fatcat-allenthepostman

cutecat-bubba-elipson

cutecat-iris2-equinoxe8th

cutecat-hdrcat-luttrellphotos

cutecat-hdredcat-peningkapla

cutecat-catinthebox-jerseyjj

cutecat-bonifacijus-edmis

cutecat-fusspot-rosenbergmikael

cutecat-lonelycat-potr8

cutecat-maxhdr-scottsturges

cutecat-chilledjester-deathwaves

cutecat-photomatixcat-etolane

cutecat-catatwindow-vclee008

cutecat-shaggycat-vkrejci

cutecat-austriasalzburg-maxlowcom

cutecat-pussycat-keithkami106106com

cutecat-gatahdr-fsantana

cutecat-watcher-zespiral

cutecat-lillen-danielmilesson1

cutecat-fritzy-andreakamalphotography

cutecat-joycat-mistayuck

cutecat-hypnoticeyes-lightmirror

cutecat-ourcat-austinuk

cutecat-abadday-maximeleduc

cutecat-leiden2007-urvilledjasim

cutecat-billythecat-qrtr2four

cutecat-cindy-deyvessenger

cutecat-katze-torstenp

cutecat-sittingonthefence-brettwilde

cutecat-hdrkatze-babelfisch42

cutecat-iliketolookatyou-robertangel

cutecat-lola-mathieumillot

cutecat-cat1-ninjawithamullet

Hahh!! bagaimana?? Anda semua puas hati??? Heeeeeeeee….🙂

 

84 Responses to “Galeri Kucing – Edisi Kiut Miut”

  1. Kasawari Says:

    cukup puas hati he he…

  2. syuaib Says:

    lawa nya kitten tu nak satu :p

  3. jareyj Says:

    he..he..he..memang cute2 kan…geramlah….kasawari…lama tak dengar berita…so i masih tunggu gambar kucing u ni….

  4. mohd asneh Says:

    cute…suka tg gambar2 ni saya pun minat kucing2 saiz besar ni…satu masa nanti mau beli maine coon atau norwegian forest cat atau seberian cat juga

  5. mimie Says:

    Yup jarey, so cutteee…

  6. Akuni Says:

    Eee.. geram nyer…

  7. misskiller Says:

    wow…!!! they are sooooo very very KIUT…!

  8. putri qistina Says:

    wah ! cumeyl – cumeyl…
    geram !

  9. bongsu Says:

    hi jarey & all, i just nak tnya..ade tak sape2 yg minat nak amek kucing i…i ade 2 ekor..1 putih (mata sblh kuning sblh biru) & 1 kelabu (persian kot-hidung kemek)…i da tak bole nak bagi komitmen nak jaga my cats…diri sdri pon tak terjaga…huhu…kalo ade yg berminat i akan show the picture later…

    i cari org yg betul2 sygkan kucing…supaya my cats dpt hidup bhgia lps tu…hehe…🙂

  10. mohd asneh Says:

    bungsu,…bg la tgk gambarnya…jantina apa, umur berapa…u kat mana ni

  11. mohd asneh Says:

    email saya gagah1@yahoo.com

  12. jareyj Says:

    wah…ramainya peminat kucing c bongsu….he..he..he…i pun nak tengok gak….

  13. mimie Says:

    Hi bongsu, betul tu, kalau boleh kena cari yang betul2 boleh jaga kucing tu, kalau tak menyesal kang… kesian kucing tu takut nanti dibiarkan jer oleh orang yg tak tau nak jaga betul2.

  14. bongsu Says:

    wah! byk gak permintaan nk tgk gmbr kucing i..tp i tak bwk gmbr la..kat opis ni…esok i post kat sini ek…
    harap2 sape2 yg amek kucing i akan jaga mereka elok2…so i pon tenang lepaskan diorg walaupon sbnrnya sayanggg sgt… huwaaaa….mesti i nangis nnt…😦 sbb i mmg syg especially Puteh sbb dia slalu tggu i blk uma…dia slalu tgu kat tingkap tgk i da blk ke lom….pastu suka nak tido skali atas katil suh i pelok…huwaaaa….

  15. zaini Says:

    Im a beginner in this world but i really intereseted to have a cuople of cat even 1 cat… can someone help me.

  16. bongsu Says:

    hi zaini…do u really really wanna have a cat? i ade kucing nak let go…tp jarey tak letak lagi gmbr nya disini…ehehehe….jarey bole tlg tnjk gmbr kucing i kat sini?? i know u bz…ekekeke..

  17. nanmsaad Says:

    Salam Bongsu,

    I nak jugak tengok. Kalau ok, why not. Leh tak u send pic kucing u kat emel i nanmsaad@yahoo.co.uk. Tq

  18. zaini Says:

    wow bongsu .. i wish that i could have a cat really love it … but maybe a bit problem for me is im at kuching sarawak… what ever cat as it is a persian cat i would really love it cute or not what colour it is i dont mind at all

  19. bongsu Says:

    asneh & nanmsaad..i da anta gmbr kucing i kat emel u all…

    zaini..kalo u nak tgk gmbr…nt u bg emel add u..tu la mslhnya u dkt srwk la plak…camne ek?

  20. zaini Says:

    to all my email add is puterauitm@yahoo.com… tu la bongsu nak buat cam ner i pun jarang fly ke sabah… ada tu ada tapi bile entah laa kalau le ade meeting lagi i beritau u bole… selalunyer i ade meeting BIMP-EAGA kat kk tapi thn nie belom tau bile lagi akan ada

  21. zaini Says:

    jiran sebelah umah i ade kat kk sabah abg tu dia keje kat kk petronas carigali next week maybe dia balik kuching.. dia selalu sebulan sekali balik …

  22. mohd asneh Says:

    bungsu
    dpt sdh
    cute…jantan ka kemek tu…bg sama saya la hehheheh

  23. bongsu Says:

    zaini…i da sent to your mail…nt cek k…

    asneh…u kat mana? to all…my location in KL…u all semua ni kat sabah ke? nak guna courier ke hantar kucing i? hehehe…

  24. mohd asneh Says:

    heheheh,
    kl kat mana u tggl…nanti i suruh kakak i ambik kalau u nak bg kat i la hehehhehe

  25. mimie Says:

    wah!!, boleh tengok gambar tu tak bungsu??

  26. mimie Says:

    opsss! gambar apa ek?? gambar kucing sapa tu?

  27. bongsu Says:

    i dok ampang…stkt ni ade 3org yg berminat…so i kena choose la plak kan new owner for my cat…pening plak…ekeke…

    so..u all kena bersaing la…hehe…

  28. zaini Says:

    woww kat kl ker panjang cerita la bongsu nak buat cam ner kan dah ade yg nak beri tu jauh la pulak .. takde ke yg kat sini dr kuching hehehe kalau kl-kch tu kena ade permit n permit tu dlm 3 bln baru dapat tu pun kena kuarantin ermm terima kasih bebanyak bongsu i will get it somewhere here tq

  29. zaini Says:

    oo memang cute kucing tu betuah le sape yg dapat tuu … takpe maybe bukan rezeki i kali nie kan yg dapat tu jaga le bebetul n jgn jual pulak kang tau je la kalau kat sini kucing besar tu boleh cecah sampai 3 ribu seekor… mahalnyer kucing d sarawak… nama je bandaraya kuching patut bagi free je kucing tu hehehehe

  30. mimie Says:

    hmm… nasib saya dah ada 5 kucing, kalau tak, tak kisah di mana bungsu berada, saya akan jaga kucing tu.. unfortunately, tak larat la.. tapi kalau boleh saya nak gak tengok kucing bungsu tu kalau ada picture…

  31. bongsu Says:

    lorr…majoriti kat sini semua sabahan laa…camne nak buat ni?
    da ade org berminat tp jauh la plak kan…

    mimie,u bg la emel add u nt i bg tgk gmbr kucing i tu…

  32. mimie Says:

    u email kat sini ek bongsu, mimievv@gmail.com, u may visit my blog juga kalau free, ada kat belah kanan cool frens blog jarey ni.. thanks

  33. bongsu Says:

    mimie..i da sent to yr mail…

  34. wolvess Says:

    hi bongsu..
    sy pun org sabah..but now im staying in kl.. heheh
    bule tgk gambar kucing u tu?i already hv 1..tapi kesian dia main sorang2..wanna find fren for him..skrg my little jimi baru 5 bulan…
    can emel me the gambar –>wolvess@gmail.com

  35. nanmsaad Says:

    thanx bongsu. Citer punyer citer… rupanyer bongsu kat ampang kan…. mak oi jauhnya. Nampak elok kucing bongsu yang nak quote tu. Saper2 yang dekat n berminat, elok cepat2 hubungi bongsu. I ingat bongsu kat kk.

  36. bongsu Says:

    wolvess-i da sent gmbr kat u…
    sbnrnya i da compius between u all yg emel dgn i…hahaha…
    cam tak dpt nak beza between asneh,zaini n nanmsaad…ekeeke….
    so skrg yg paling dekat adalah wolvess…kalau u betul2 minat bole laa…share la plak gmbr kucing u tu…😀

  37. wolvess Says:

    bongsu…i dah tgk gamba kucing2 u tu…comel yg amat…geramnyee…hehe..
    bolela geng ngan Jimi…

  38. nanmsaad Says:

    Wolvess, elok u amik kucing bongsu tu. Ader gak teman kucing u kan. Kucing bongsu nampak cantik gak. tak ler menyesal kalau pun amik. Apa leh buat i ni jauh. Kalau dekat, dah jumpapun bongsu nak amik kucing dia hehe

  39. jareyj Says:

    sabar ye bongsu….sorry menunggu…

  40. bongsu Says:

    baik puan…hehe..jgn mara…😀

  41. mohd asneh Says:

    nanmsaad,
    ko mau kitten jantan ka…ada kwn saya mau let go…warna red tabby ada 3 ekor…harga dlm 800 la seekor…umur dlm 3 bulan sesiapa mau bgtau saya…siap acepat dia dapat…harga runtuh ni heheheh

  42. nanmsaad Says:

    Asneh,
    breed apa kitten tu? Jika tidak keberatan boleh x u sendkan picnya kat emel i di nanmsaad@yahoo.co.uk. tq asneh

  43. mohd asneh Says:

    DLH…cantik ni jap aah saya emailkan di kk juga kucing tu ada 3 ekor….

  44. mohd asneh Says:

    sudah saya emailkan tgk la

  45. Tompinai Says:

    aiii …. siapa yang jual kusing ni …. yang jenis flet ka hidung dia …. aiii pa khabar korang …..

  46. mohd asneh Says:

    jantan ni tompinai…ko cari betina kan….

  47. Tompinai Says:

    tapi kalu yang hidung flet punya ok ba … boleh try tengok …. aik mana c mimie ….

  48. mohd asneh Says:

    tompinai,
    ko tgk gambar dia di http://www.mudah.com.my

  49. jareyj Says:

    wahh…lamanye tak borak2 dgn korang….tp mimie mana ekkk???diam je…ramai peminat dia cari ni….he..he..he..jgn marah ye mimie…

  50. zaini Says:

    ade tak sesape tau cam ner nak kenali yg kitten tu pure persian or local + persian ?? sorry a kurang ilmu sikit

  51. pinky Says:

    i love maine coon…tapi harga buli tahan…

  52. syazwan Says:

    Salam all,
    masih ada ke Bongsu punya kucing tu??
    kalau ada saya memang berminat sangat2 nak kucing jenis bulu2 lebat macam persian. nak beli tapi x mampu la..
    emailkan saya ek kalau kucing Bongsu masih ada or ada sesiapa nak bagi kucing jenis bulu2 lebat ni.
    wan_ensem501@yahoo.com.my
    0165876496

  53. syazwan Says:

    kalau ada sesapa nak jual kat saya kucing jenis bulu2 lebat ni saya nak beli..
    tapi xnak mahal sangat dalam rm150 ok la..

  54. syazwan Says:

    kalau ada sesapa nak jual kat saya kucing jenis bulu2 lebat ni saya nak beli..
    tapi xnak mahal sangat dalam rm150 ok la..
    kalau sampai rm500 x mampu la.
    saya ni student lagi. tami minat sesangat ngan kucing jenis ni.

  55. rosislinda Says:

    bongsu kucin ader lagie ker?
    saya linda duk putrajaya
    nie email sy.. linda_gamble@yahoo.com

    nie ym sy inda_gamble
    kalo ader sy nak tengok gambo….
    sy tengah carik peneman kucing sy…
    kalo ader parsi rm150 sy pon nak jugak

  56. zaini Says:

    ade tak sesape yg tau cam ner nak dapatkan permit bawa kucing dr kl ke sarawak dgn cepat??

  57. syazwan Says:

    rasanya kalau nak bawa kucing ke sabah dan sarawak kena ambil permit daripada jbtn haiwan dulu..
    tu jer kalau x silap..

  58. zaini Says:

    ye la tau perlu permit tapi lama ke masa diperlukan erkkk?

  59. zaini Says:

    i will be going to kk by 2-5 march 2009 harap2 kalau ade masa nak juge nengok cat member kat sini time tuu ..

  60. nanmsaad Says:

    Salam

    Syazwan dan Rosislinda, bukan cakap apa la…xder la kitten long hair yang nilai RM150 sekarang ni. sure. lagi-lagi la kalau parsi. nak dapat RM500 pun nasiblah. biasa yang ader orang jual sekarang ni dalam RM800 dan ke atas. pandangan saya kalau u all baru nak berjinak-jinak pelihara kucing, eloklah pelihara kucing yang biasa dulu. Persian ni bukan mudah nak jaga. banyak sensitifnya.

  61. syazwan Says:

    nanmsaad, sya mmg dah bela kucing biasa dah..
    ni teringin plak nak bela kucing parsi..
    memang minat sangat..
    kalau harga sampai rm500 ok la.. dah up sikit bajet…
    hehehe.

  62. bongsu Says:

    hi jarey & to all cat lovers,
    pls feel free to visit my blog at http://bongsuworldofcats.blogspot.com

    kat sana ade gmbr kucing sy kalau nak tgk..hrp kwn2 semua dpt memeriahkan blog sy yea..

    jarey, sory ye tumpang lalu wat iklan kt sini..ehehehe…

  63. syazwab Says:

    ok bongsu, saya akan cuba memeriahkan blog awak..

  64. zaini Says:

    keada penduduk selangor n kl leh la try call pn era 0123391204 dia jual kitten persian cute oooo harga rm150 seekor je melepas la i … kalau la dok kl mesti dah beli dah … call jgn tak call sumber http://www.mudah.com.my

  65. angelina Says:

    ilove cat too……………………… my cat name tiger but i call it tigor……………………………………………
    your cat very cute………………………………………………………………………….
    but my cat is very…… cute ..;………..
    it is male………………………………
    thanks….

  66. bongsu Says:

    jarey, nak tumpang lalu lg skali kat sini..heee🙂

    just nk infom blog sy da tukar address…made some changes..

    new address is http://bongsuworldofmine.blogspot.com

    ok tenkiu semua….btw zaini, i tak jumpa pon kucing yg u ckp tu kat mudah.com.my….ermmm

  67. zaini Says:

    ye ke cari jer bongsu maybe dah jual kot kalau dah murah gitu mesti abis da laa tapi sana murah laa..ok btw utk makluman semua .. i ade tanya pasal permit impot kucing dr kl ke sarawak… kena apply permit n tempat terus pusat kuarantin yg masalahnyer kucing kena kuarantin selama 6 bulan wooo imagine la beli pun tak guna laa selama 6 bulan entah org jaga ke tak … sedihnyer kalau le kucing nie leh d seludup best kan hehehe t

  68. Mieera Says:

    kucing parsi bape ringgit ek??

  69. zaini Says:

    berapa renget?? kalau kat area kuching kitten about 2-3 month dlm 700 to 800 renget… yg tu kira doll laa hehhe yg murah maybe leh juga dapat tapi kena cari kat individu ler like this afternoon i lepak la kat pet shop tuu then an old man tanya macam2 pasal kucing then dia tanya nak beli tak kucing dia so i potong line la dlm 3-4 ratus dia nak let go tapi nak kena nengok dulu ler … area kl maybe cheaper compared to sabah n sarawak… look all around laa tapi kalau nak yg guarantee pet shop leh la tanya kat bro arisham dia memang xpert la cat nie … i cadangkan juge u tanya have a nice chit chat ngan shop owner get the best consultation from them ade banyak rahsia yg tersirat that kite kena tanya dia especially behaviour cat and sico cat nie …

  70. zaini Says:

    haa hari tu sape nak bela maine coon?? saya ade satu iklan yg dinengok dlm http://www.mudah.com.my emma nak jual maine coon dlm rm300 jer so sesape yg dok area kl tu leh la try call dia nie no 0132516581… cepat jgn lambat sebab nie kire murah laa….

  71. wan Says:

    Salam, saya mau beli kucing persian yang flat face…
    ada sesapa bole bagi cadangan ka warna apa yang menarik dan cantik…

  72. rin Says:

    comeeeeeeeelnya semua kucing rasa mcm nak beli je la……

  73. nurin Says:

    toooolong ada sape2 yang nak jual 1je kucing yang ada dl picture tuuu saya sama je dengan wan tuuu hehehe tolong la pleaseeee saaaya mohooooon please jual 1 je kt saya saya x ada satu pun kucing……sapa sapa nk jual jual la dkt saya hehehe sapa sapa nk bls bls la sekarang saya akan bagi RM990.00 sapa yang nak jual….

  74. jareyj Says:

    hi Nurin!
    Actually sumua gambar2 diatas ni di ambil secra random dari Flickr.com gallery kucing2 yg memang kiut miut.. kalu yg available utk dijual tu rasanya tdk taula dgn tuan punya kucing. Cuba nurin pegi dekat kedai2 pet atau vet yg berhampiran, klu harga dlm RM900 lebih tu rasanya memang ada jual, tapi amat disyorkan nurin beli terus dari breeder2 kucing, sebab kualiti kucing sangat terjamin berbanding yg dijual di pet shop.

    Wan,
    Kalu flat face, cuba carik yg warna oren ka, terus namakan garfield! heh! heh! cuma cadangan je.

    Zaini,
    Maine coon? RM300 je?? sungguh amat tidak percayala Jarey! makanan RC Jarey punya Wulan pun hampir mencecah RM300, inikan seekor maine coon?? biar btul Zaini!!

    Mieera,
    Tak tentulah harga persian sekarang ni, ada yg sampai mencecah RM3000 pun ada, yg paling murah rasa2 nya buleh beli yg umur 5 bulan la dlm RM1000 – RM1200.

    Bongsu,
    oh! dah tukar blog add, okeh nanti Jarey tukar jugak link k.

  75. bongsu Says:

    uppsss!! jarey..takyah tukar link tu…my blog remain the same mcm dulu…http://bongsuworldofcats.blogspot.com……..
    mase tu tgh serabut nak tukar ke taknak….ahahaha….dan keputusan muktamad remain yg lama..ahahaha…jgn pening tau..

  76. jareyj Says:

    Oh okay bongsu, link you dah ok!🙂

  77. bongsu Says:

    orait..thx jarey!

  78. syra Says:

    hello..
    aRI nie 02/10/09 dlm sejarah hidup ak. bapak ak tlh bawa ‘org baru’ dlm rumah kami..
    ak terpaksa terima hakikat kucing akan tinggal serumah dgn aku.oh….. tlglaa……
    Selama ak hidup 26thn ak skalipun x pernah pegang kucing apatah lg menyentuh badan dia..
    Sesungguhnya ak teramat2 takut akan mahkluk itu…
    kwn2 semua ada x petua nak menghilangkan rasa takut pada kucing? pls….. ak sungguh2 berharap…
    ya Tuhan… tlglaa hambamu ini……

  79. MiszF@ten Says:

    i like sumer kucing2 kt cnie..cute giler..n very unique..haha..give me the cat!!!

  80. MiszF@ten Says:

    Kpd sumer pncinte kucing,add me on ym k..
    my ID cutegurlz1513

  81. mohd asneh Says:

    oh ya, ada Fb saya khas utk kucing…siapa rajin berFB tu add saja saya….kingdomcoon@yahoo.com

  82. sally Says:

    camna nk beli kucing…?nk sgt2, specls babymiming.

  83. mohd asneh Says:

    sally,
    u stay kat mana….

  84. Hana Says:

    wah ganyangka kucing ini semua pada cantik
    saya suka kucing


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s