Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Meow! Belai Si Comel Bersama FRISKIES Februari 16, 2009

meow-belai-si-comel-bersama-friskies

Bermula 21 Mac 2009, kita akan dapat menonton rancangan terbaru terbitan TV3.. rancangan program realiti kucing terbaru yang pertama di Malaysia. Rancangan ini boleh dikatakan sangat ditunggu-tunggu oleh semua peminat-peminat kucing, termasuklah Jarey sekali..heh! heh! Menawarkan hadiah utama sehingga RM10,000 (Waaah! buleh beli maine coon dah nih!) dan hadiah saguhati RM500 serta barangan kucing produk FRISKIES®.

Tujuan utama program realiti ini diadakan adalah untuk memberi tumpuan kepada kucing dan peserta perlu menunjukan kasih sayang dan kemahiran memelihara kucing kesayangan mereka. Uji bakat telah pun dijalankan di Giant Stadium Shah Alam dan Kota Damansara pada 7 – 8 dan 14 – 15 Februari yg lalu. Sama-samalah kita tunggu episod pertama rancangan Meow! Belai Si Comel Bersama FRISKIES pada 21 Mac nanti, jangan lupa ya bermula 12.30pm di TV3..

 

40 Responses to “Meow! Belai Si Comel Bersama FRISKIES”

  1. zaini Says:

    boleh tak kite semua request agar diberi peluang pengemar kucing dr sarawak n sabah dimuatkan kedalam rancangan tersebut sebagai pendedahan kepada yg semua lapisan masyarakat tentang cintai haiwan terutamanya kucing …. teringin nak nengok live

  2. Akmal Says:

    ahhhh BESTNYA!!!!^_^ CANT WAIT!!!!!! best sangat! tak sabar
    tpi pada 19 mac,saya akan pergi ke plkn hinggalah bulan Jun..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..tak boleh tengok lah kalau begini!! huhuhu

    eh tapi PLKN boleh balik setiap minggu..hehehe okay lah..cant wait to watch this show specially when i am so into cats right now! =D

  3. jareyj80 Says:

    a’ ha kan…klu ada life utk sabah n sarawak kan best….blh tumpang sekaki….

  4. zaini Says:

    jarey u try la risik2 ngan tv3 mana tau berjaya pujuk …. antara sebab la sana murah jual kucing berbanding ngan sarawak n sabah … sebab gini ler sini tak expose dengan penjagaan n pemeliharaan kucing or other pet.

  5. jareyj80 Says:

    ok..nanti i jumpa dgn bos tv3 tu…he..he..he…

  6. bongsu Says:

    kwn2, ade berita pasal cat show yg akan berlangsung March ni…ade sy cerita dlm blog sy…semua dijemput memeriahkan blog sy…jarey pon sama yea…🙂

  7. jareyj80 Says:

    okay..bongsu…no hal..

  8. bongsu Says:

    jarey,meh la turun KL..leh tgk show ni…leh kite jumpa sesama cat lovers…heheh…mengeratkan hubungan..🙂

  9. jareyj80 Says:

    he..he..he…insyallah…

  10. mimie Says:

    hi jarey & gengs!

    Ada catshow in march ke??

  11. syuaib Says:

    hye everyone
    lame x shout out kat sini ek. ;p
    jarey n all sehat ke?
    nak tanye about my kucing ‘chiqy’ knape ek smenjak dua menjak ni asek mengiau jek? pastu jalan pun dah x betul. asek2 mennonggeng jek, nak kata sakit x sakit pun, plzzz help me.

  12. mohd asneh Says:

    syuaib,
    dia sakit gatal tu….on heat…carikan dia pasangan minta kawin la tu…hehehehh

  13. mimie Says:

    hahaha.. jalan dah tak betul, on heat la tu

  14. zaini Says:

    hahaha musim mengawan la bro .. cari je wife contract ke cam ner ke kang bahya kucing tuu oooo ….hehhe pastu anak nyer kasi la kat i sekor

  15. Sundaes Says:

    Wow, Malaysia’s first TV show featuring cats!Can’t wait to see in March!!!!

  16. Akmal Says:

    Hahaha syuaib..syuaib….

  17. syuaib Says:

    hAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHA tq alll
    nnti den carik kan utk die k

  18. […] TIDY CATS™, tv3, video kucing, youtube Kepada sesapa yg ketinggalan dari menonton rancangan Meow! Belai Si Comel Bersama Friskies setiap Sabtu di TV3 disebabkan oleh bekerja atau tidak mempunyai masa sesuai, disini Jarey […]

  19. siti nur affifah Says:

    sy pminat kcing d klntn…………….hrp prtndngan sbgitu dpt diadakn d kota bharu n msyrkt d sini dpt mnyayangi haiwn plihraan ini………..

  20. Nissa Says:

    GmN KlO kUcInG BrDrH kpNGnyA AP yg Hrs Di LKkn (+_+)

  21. alya santos Says:

    sy memang minat giler kat ape jenis kucing pun…sy berasal dari melaka,so sy harap u all dapat membuat pertandingan itu disini….tq

  22. puteri nur intan amyra. Says:

    ada sape tak nak jual kucing kat saya? saya sedih sbb kucing saya kena batu karang

  23. puteri nur intan amyra. Says:

    kalau sape nak jual kitten, email saya di puteri.amyra@yahoo .com ,terima kasih

  24. Siti Nurashikin Says:

    puteri,
    bleh saya tau kucing awk yg mati 2 jantan ke betina? kucing jenis ape?DHL, parsian,siam atau jenis kampung?
    kesian bile mati sbb batu karang……
    ramai yg kate, ia disebabkan oleh pemakanan seperti makanan yg biasa dijual di seupermarket (whiskas,fireskies,snowheart,dll)
    saya takut akan terjadi juga kpd kucing saya…….

  25. eina aziz Says:

    Hai Shikin…
    Memang kebanyakkan penyakit batu karang pada kucing disebabkan oleh pemakanan. My cat dua bulan lepas pun dh ada tanda2 kena batu karang, kencing berdarah n kencing x keluar. I bawa dia pg klinik veterinar, doktor cadangkan ambil makanan C/D multicare ( Prescription Diet) atau Royal Chain. I beli C/D multicare. Lps 5 hari bg my cat makan makanan tu, alhamdulillah, dia dapat kencing dengan baik. Smpi skrg i masih bg makanan tu. mahal sikit xpe, drpd i t’paksa kehilangan kucing tersayang. Kata doktor, selalunya kucing jantan yang sering terkena sakit batu karang.

  26. Siti Nurashikin Says:

    Hai eina….
    Thanks sbb bg information tue….lpas nie nk cri la mkanan yg baik utk kucing sy…..
    Agak jauh utk ke petshop tersebut sbb 2 amik masa skit utk pergi ke sana….
    Ape2 pun,thanks ye…..

  27. mohd asneh Says:

    siti,
    bagi dia makan ayam saja lka setiap hari…ayam rebus kosong…lagi berkhasiat…dan tiada risiko batu karang

  28. Siti Nurashikin Says:

    Thank u asneh……
    sy try bg kucing sy ayam rebus kosong k….

  29. farawahedah Says:

    ana ada 2 bungkus lagi friskies tu…beli kat mana RC ni kat melaka susah mahu cari la…..atau ada tak cat food yang lain ..yang boleh dapat kat pasaraya….

  30. farawahedah Says:

    ana takut kehilangan kucing tersayang

  31. mohd asneh Says:

    bagi makan ayam rebus saja la ….mg byk kejadian batu karang pasal makanan supermarket jadi kalau boleh elakkan la

  32. farawahedah Says:

    ok…..tapi dia ka RC tu tak kena bila si comel makn betul ke…?

  33. Luxotime Says:

    Check out the web site’s terms of agreement, secxurity policies, warranties,
    and retuurn aand refund policies and ensure that
    they are defined very clearly. Yoour browser can buy pets, but what if the cross-bred Labradoodle you ordered urns outs to be a mongrel that barks endlessly, annd prefers human limbs as a major munch.
    It also needs to go using thee gown you’ve decided to put on.

  34. sex Says:

    Why people still make use of to read news papers when in this technological globe
    all is existing on web?

  35. Cerita Seks Says:

    Hi there to every one, the contents present at this website are actually awesome
    for people knowledge, well, keep up the nice
    work fellows.

  36. It will certainly not matter if you are not
    an expert at equine using, because there is always a competent rider who
    will be available to provide a couple of equine riding pointers to those that are entirely novice,
    but who desire the adventure of using and owning their very own horse(s).

  37. 粉末 Says:

    Very quickly this web site will be famous amid all blogging viewers,
    due to it’s good posts

  38. 三十路にもなってくると、かおのこめかみやおでこにシミやくすみ、そばかすが気になってきますよね?そんな症状に効くなのが、シミ漂白石鹸「エンジェルプレミアマジックソープ」なんです。
    混合された美白成分の効果で、洗うだけでシミやくすみが取れちゃうんだとか!
    絶対一度は使ってみたいですね!

  39. I’ve been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts on this sort of area .

    Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this
    website. Studying this info So i am glad to exhibit that I’ve an incredibly excellent uncanny feeling I found out exactly
    what I needed. I most indubitably will make sure to
    don’t overlook this site and provides it a
    look regularly.

  40. 流出熟女 Says:

    I do not know whether it’s just me or if everybody else encountering problems with your website.
    It appears as though some of the written text in your posts
    are running off the screen. Can somebody else please
    provide feedback and let me know if this is happening to them too?
    This might be a issue with my browser because I’ve had this happen previously.
    Many thanks


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s