Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Cat Of The Week – 11 Mac 18, 2009

11-catoftheweek-polar

Nama : Polar
Baka : DLH (Domestic Long Hair)
Umur : 1 Tahun
Jantina : Jantan
Makanan : Royal Canin

Tabiat : Kuat main, ngorat kucing betina jiran sebelah (almaklumlah handsome!), gemar berkepit di kaki tuannya, sangat pintar serta penyayang.

Polar adalah nama panggilannya di bandar, kalau di kampung di gelar si Pol, sangat femes dikalangan kucing2 betina dikampung (cewahh!!)

Tahniah buat Is! :) (ahemm.. ahemm) Ini sudah macam kucing playboy nih ye, ramai peminat pulak tu, he! he! Apapaun syabas..

Kepada semua pembaca2 yang masih belum menghantar gambar kucing kesayangan anda, bolehlah terus email ke jareyj80@gmail.com dan pastikan gambar anda jelas, terang, berserta butir2 kucing yang lengkap..

 

18 Responses to “Cat Of The Week – 11”

  1. zaini Says:

    wahhh memang ade wajah seorang kasanova pol nie hehehehehe… jarey u sehat ker.. rehat bebanyak k …

  2. bongsu Says:

    wahhh..handsome n macho giler Polar ni!!
    Leh tak nak amek wat menantu?? ekekekeee😀
    Eh anyway Polar bukan kucing u ke jarey?

  3. zaini Says:

    bongsu i dah forward ngan u persian kitten yg murah u pg le nengok bro tu dok kat sec 7 shah alam

  4. mohd asneh Says:

    kucing jarey la tu …hehehheheh

  5. zaini Says:

    jarey n arisham saya nak tanya … apa perbezaan antara persian n chinchilla?… nampak lebih kurang sama kepala besar, mata pun besar, bulu panjang ape agaknya lain ….

  6. bongsu Says:

    zaini, u fwd kat emel i ke? nt i cek..thx yea..
    ape benda chinchilla tu? tak tau pon…

    ooo rupanya kucing jarey eh…hehehe..

  7. zaini Says:

    bukan… chinchilla tu sejenis kucing juga yg hampir sama dengn persian…. kebanyakan berwarna putih, jenis yg long coat kepala besar n mata pun besar fizikal lain tak pasti .. tu yg nak tanya ape perbezaan fizikal yg ketara yg kite lihat leh bezakan persian or chinchilla

  8. jamilkucing Says:

    kalau kita hanya suka kucing import je adakah orang itu animals lover.for me i dont think so. for me this kind of human are hipocrite and f…k pretanding people. double standard people.

    jamilkucing
    JKCR Animals Care

  9. Botakdogol Says:

    Siapa jamilkucing??

    Layari blog jamilkucingpondan dot blogspot.com

    bapok tua yang memperalatkan kucing untuk mengisi temboloknya sendiri sambil berpoya poya dengan gayboy!!

  10. are_uDear Says:

    huhuu… ganteng tul si polar nih..

  11. pinky Says:

    apa ubat mata bagus untuk persian yg ada masalah mata berair? and…ada tak pencuci/cecair khas untuk hilangkan kotoran2 d area mata tu?siapa tau angkat tangan…

  12. mohd asneh Says:

    u try bubuh nicol…. tiap hari…atau kalau merah u suspek sakit bubuh colircusi dexadeva kalu tak silap….beli ja kat farmasi…. ada cecair stain remover biasa dijual di petshop…all the best

  13. pinky Says:

    thanks mohd asneh..si dokter kucing..hehe…sabah/swak cat lovers jom kita buat sticker cute utk kereta…baru la tau geng kucing d kk ni..hehe

  14. jareyj Says:

    Waaahhh!!! meriah sungguh kamurang dalam ni yek!!🙂 bagus! bagus!

    Zaini,
    Thanks Zaini, ye sejkarang tengah merehatkan diri la ni.. Actually chinchilla tu sangat2 berbeza dari kucing persian, chinchilla tu boleh dikategorikan sebagai ‘Tupai besar’ dari keluarga ‘Chinchillidae’ yang juga adalah mamalia. Chinchilla ni selalu terdapat di pergunungan Andes, selatan Amerika. Mempunyai telinga yang besar dan badan berbulu pendek. cuba tgk ni : http://www.gopetsamerica.com/small-animals/chinchilla/chin.jpg
    Hmmm.. nak tau kenapa la Zaini tanya pasal chinchilla ni yek?

    are_uDear,
    Iyaah!! bener deh.. ganteng amat!

    Bongsu,
    Memang hensem.. err nak buat menantu?? buleh bah! kena tanya tuan punya badan dulu lah.. heh! heh!

    pinky,
    sticker cat club utk keta?? Hmmm.. memang good idea, nanti I bgtau hubby I suruh dia buat!

    mohd asneh,
    Heh! heh!🙂 memang betul Polar ni Jarey punya.. tapi actually kepunyaan ‘hak mutlak’ hubby I daaa (tulaah yg ada ahemm.. ahemm.. tu) dia pun tdk mau ketinggalan masuk pi ‘Cat of The Week’.. actually ada lagi 2-3 ekor hubby punya (semua kucing2 yg cute2 dia kebas). nantilah Jarey masukkan lagi bagi kamurang tengok!

  15. kimi85 Says:

    Assalamualaikum all…waaaaa…sudah berbulan2 lamanya mie nda masuk blog ni…hehehhee..since last year ; ) erm…by d way..hope everyone sihat ek…aluuu jarey…do check ur mail cuz i’ve oso odi sent some picts of my DLH cat tuk masuk dlm ruang cat of the week la..ahahah,kot2 dapat ; ) klah..tek k guys….wslm…

  16. pinky Says:

    jarey..buat cute2 sticker tu..kami sedia membeli! cepat2 buat nda sabar ni..

  17. jareyj Says:

    Kimi85,
    selamat kembali!!🙂

    Pinky, actually bukan I yang buat, hubby I yg terer.. tapi dia selalu busy memanjang, nantilah, I pujuk maut kat dia… Heh! heh! tunggguuuu….

  18. jijoe Says:

    nk tanye…apa nama ubat utk kucing flu?


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s