Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Cat Of The Week – 19 Oktober 12, 2010

Nama: TOBY
Baka: Persian
Umur: 9 Bulan
Makanan: Vetmaster + Super Solvitax Pure Cod oil
Kegemaran: Suka tidur,makan,mengejar lipas dan bukanya tikus..

Galeri Jarey’s Cat of The Week hari ni adalah kiriman dari Bryan Arthur bersama dengan seekor kucing ( jantan/betina tidak dinyatakan) yang boleh dikatakan agak sihat walafiat dari baka Persian. Bulu buleh tahan gebu, color highlight golden brown yang menawan, lebih kurang sama dengan  jarey punya Wulan.

Tahniah buat Bryan Arthur!! kepada yg belum menghantar gambar kucing kesayangan.. teruskan mengirim, mana tau anda berjaya.. tapi ingat gambar perlulah TERANG, JELAS dan SIZE sederhana besar, menghantar gambar yang bersaiz kecik, tidak jelas memungkinkan permohonan anda ditolak.. harap maaf ye, sebarang surat menyurat tidak akan dilayan.. hehe!

OK, memandangkan pengirim kita kali ni tidak menyatakan jantina si TOBY, mari kita sama-sama bermain teka teki apakah jantina si TOBY nih.. err biar Jarey mulakan dulu, Jarey rasa TOBY nih JANTAN lah..

 

14 Responses to “Cat Of The Week – 19”

  1. sheffa Says:

    saya rasa tobby ini jantan sebab selalunya kucing berwarna oren adalah kucing jantan🙂

  2. mnasir Says:

    Senang jer.. biasanya kalu 1 atau 2 warna = Jantan. Lebih dari itu = Betina. Macam pakai baju… orang pompuan suka pakai warna² yg banyak… he he he he he he he² he²… jangan mare tuan tanah…

  3. cheery Says:

    masih blh anta gmbr lagi ekk?

  4. linawong Says:

    saya rasa c tobby ni mesti jantan.sebab warna dia sama seperti warna kucing saya c namo.kalau nak tengok kmu blh buka face book sya.

  5. Balqis Says:

    Alololololololololo tomei tomei… geget nanti..

  6. zaini Says:

    nama toby…warna pun basic colour utk jantan…memang sah la jantan kan hehehe

  7. best web ni..kucing pun comel2..banyak info leh dapat

  8. shazura Says:

    kalau kucing muka bulat, maka jantan lah dia…

  9. anoyzz Says:

    pehh…comeinya

  10. eiman mustaqeam Says:

    biasalah

  11. kucing saya muka xbulat n ade 3 warna tp jantan..biasakan org kata 3 warna betina kan..

  12. Laura Says:

    Hi.. Saya mau tanya, saya baru2 ni kematian 2 ekor anak kucing before that sia ada bawa pi vet, tu vet blg kittens sia kena virus.. Trus tu vet ckp lagi kalau mau tau sign kucing kena virus cek tu lelangit mulut kucing kalau warna hitam means kena virus suda.. Ada seekor lagi kucing sia (kucing besar) di rumah dlm keadaan sihat tapi bila cek mulut lelangit dia hitam… So sia panic sia ada bawa pigi vet then drg ada bagi injections antibiotic+vit for few days.. Dia nampak sihat tapi skrg sia risau sebab hal tu saja.. Ada sesiapa yg experience the same thing ka? Please share your infos. Thanks!


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s