Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Gong Xi Gong Xi Januari 27, 2009

Filed under: General — jareyj @ 4:43 pm
Tags: , , , , ,

Nyum!! Nyum!! Fountain Chocolate, trend terkini makanan ala-ala satay buah yang dicecah dengan chocolate. Satu-satunya tempat di Sabah yang hanya boleh ditemui ialah di Gaya Street (so far).. jangan jelesss.

gayastreetnightmarket_2356

Gambar diambil di sepanjang Pasar Malam Jalan Gaya sempena festival menyambut perayaan Tahun Baru Cina 2009 di Kota Kinabalu.

Kepada semua chinese readers, diucapkan Gong Xi Fa Chai 2009!!

Advertisements
 

Selamat Hari Natal 2008 Disember 23, 2008

Filed under: General — jareyj @ 12:00 am
Tags: , , ,

merrychristmas_8660

Kesempatan ini, Jarey ingin mengucapkan kepada semua pembaca blog yang meraikan Krismas… Selamat Hari Natal!! dan Selamat Tahun Baru

merrychristmas_8658

semoga krismas pada tahun ini memberi sinar baru dan kebahagiaan untuk anda menempuh ke tahun baru 2009…

 

Galeri Kucing – Edisi Kiut Miut November 24, 2008

cutecat-catslove-panthersweet

Hi semua.. Hari ni ialah hari Isnin kan, hari pertama kita semua bekerja, dan selalunya Isnin adalah hari yang paling lembap untuk kita bangun pagi pergi bekerja, mungkin ada juga yang masih terkenang aktiviti menyeronokan ketika hari minggu yang lepas.. so semua, jangan boring, jangan bermuram, dan cergaskan minda anda pada hari Isnin ini dengan koleksi gambar2 kucing dari Flickr yang memang kiut miut yang telah Jarey sediakan special untuk semua…

Korang tengoklah puas-puas!

cutecat-cattrio-etolane

cutecat-fatcat-allenthepostman

cutecat-bubba-elipson

cutecat-iris2-equinoxe8th

cutecat-hdrcat-luttrellphotos

cutecat-hdredcat-peningkapla

cutecat-catinthebox-jerseyjj

cutecat-bonifacijus-edmis

cutecat-fusspot-rosenbergmikael

cutecat-lonelycat-potr8

cutecat-maxhdr-scottsturges

cutecat-chilledjester-deathwaves

cutecat-photomatixcat-etolane

cutecat-catatwindow-vclee008

cutecat-shaggycat-vkrejci

cutecat-austriasalzburg-maxlowcom

cutecat-pussycat-keithkami106106com

cutecat-gatahdr-fsantana

cutecat-watcher-zespiral

cutecat-lillen-danielmilesson1

cutecat-fritzy-andreakamalphotography

cutecat-joycat-mistayuck

cutecat-hypnoticeyes-lightmirror

cutecat-ourcat-austinuk

cutecat-abadday-maximeleduc

cutecat-leiden2007-urvilledjasim

cutecat-billythecat-qrtr2four

cutecat-cindy-deyvessenger

cutecat-katze-torstenp

cutecat-sittingonthefence-brettwilde

cutecat-hdrkatze-babelfisch42

cutecat-iliketolookatyou-robertangel

cutecat-lola-mathieumillot

cutecat-cat1-ninjawithamullet

Hahh!! bagaimana?? Anda semua puas hati??? Heeeeeeeee…. 🙂

 

Salam Aildilfitri dari Jarey Cat Lovers Oktober 1, 2008

Assalamualaikum dan hellooo semua!!!

Sempena Hari Raya, 1 syawal 1429 M ini, saya ingin mengucapkan Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri buat semua pengunjung setia JareyCatLovers.wordpress.com serta peminat-peminat kucing diluar sana, maaf zahir dan batin. Semoga bergembira disamping kucing tercinta, raya raya jugak, kucing jangan dilupa yeeeeee…

 

Kucing Bertelinga Empat?? September 11, 2008

Filed under: General — jareyj @ 6:37 am
Tags: , ,

Pernakah anda melihat kucing sebegini rupa??

 

I’m officially a New Family Member of Feline Malaysia.. Ogos 23, 2008

Yeayyy!!! happynya saya sebab dah official menjadi salah seorang ahli keluarga Feline Malaysia.. yeayyy!!

Feline Malaysia ditubuhkan sejak 1990, adalah sebuah badan persatuan peminat serta pemilik kucing pedigree seluruh Malaysia yang mana jugak adalah merupakan affiliate kepada pertubuhan antarabangsa, Cat Fanciers Association of America (CFA).

Tujuan penubuhan Feline Malaysia adalah bertindak untuk memberi panduan serta penerangan yang betul tentang tanggungjawab sebenar dalam membesarkan kucing-kucing pedigree agar ketulenan baka kucing-kucing tersebut terpelihara. Feline Malaysia juga memberi pengetahuan dan panduan yang betul dalam penjagaan kucing kepada ahli-ahli peminat-peminat kucing khususnya di Malaysia mahupun kepada mereka yang berada di luar Malaysia.

Jadi, jika anda seorang fanatik kucing dan kepada anda yang ingin mengetahui lebih dalam mengenai penjagaan kucing dengan betul, bolehlah mendaftar untuk menjadi ahli Feline Malaysia.. Mari! marilah mendaftar beramai-ramai, yuran pendaftaran amat berpatutan..

Kepada yang berminat, anda bolehlah terus mendapatkan borang pendaftaran disini ataupun anda bolehlah mengisi terus borang Pendaftaran Online SEKARANG.

sebarang pertanyaan mengenai pendaftaran anda bolehlah menghubungi :

arisham@felinemalaysia.com atau enquiry@felinemalaysia.com

 

Announcement – Cat Of The Week Ogos 10, 2008

Filed under: General — jareyj @ 11:49 pm
Tags:

Melihat kepada sambutan yang amat menggalakkan di blog JareyCatLovers.wordpress.com, saya dengan happynya ingin menggumumkan something extra special untuk all you guys out there..

Sebagai menunjukan tanda terima kasih saya kepada anda semua yang terus menerus memberi sokongan, sambutan serta komen-komen yang berguna. Kini bermula August, anda berpeluang mempamerkan kucing kesayangan anda di dalam blog ini yang akan dimasukkan kedalam post yang bertajuk “Cat of The Week”..

Yeayyyy! happy tak??

“Cat of The Week” akan cuba mempamerkan pelbagai jenis baka kucing kepada semua pembaca, tidak kira dari jenis Pedigree, DLH (Domestic Long Hair) mahupun kucing biasa. Kepada yang berminat bolehlah menghantar gambar kucing anda disertakan dengan butir-butir latar belakang kucing tersebut seperti (Nama, Baka, Umur, Jantina, Pemakanan dan lain-lain) ke : jareyj@gmail.com

Buat “Cat Of The Week” yang pertama, saya sudah pun mempunyai seorang pemilik kucing yang bertuah untuk dipamerkan dalam blog ini.

Nak tahu sapa… Surprise!! Surprise!! tunggu di post akan datang ye. 😉

Ha! kepada yang berminat tunggu apa lagi.. email sekarang, saya sedang menungguuuu…