Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Cat Of The Week – 16 April 1, 2010

Nama: Yoshirin

Umur: 10 bulan
Jantina: Betina
Makanan: Ikan rebus, Whiskas dan Frieskies
Kegemaran: suka berlari2 satu rumah, menangkap kaki tuannya, tidur di celah lengan tuannya dan menguyah rambut tuannya.


Tahniah buat Collin dari Tmn. Desa Kuala Lumpur kerana menghantar gambar kucing kesayangan anda, kepada yang belum dan ingin mencuba untuk masuk ke dalam galeri Jarey’s Cat of The Week, email lah sekarang. Kepada yang sudah menghantar gambar tetapi belum keluar entrynya, harap kalian tunggu ye, dan terima kasih kerana setia menunggu.

Harap maaf buat kawan2 dan geng2 sekalian sebab Jarey sudah lama tidak jenguk blog, keja Jarey kat luar kadang2 membataskan masa untuk mengupdate blog, walaubagaimanapun, Jarey akan cuba bahagi-bahagikan masa untuk korang semua ye.. bertambah meriah pula kamurang disini ni, bagus2 teruskan berkongsi-kongsi ilmu dan pengalaman kamu mengenai kucing.. 🙂

Sampai jumpa lagi semua di lain entry..

 

Galeri Kucing – Edisi Kiut Miut November 24, 2008

cutecat-catslove-panthersweet

Hi semua.. Hari ni ialah hari Isnin kan, hari pertama kita semua bekerja, dan selalunya Isnin adalah hari yang paling lembap untuk kita bangun pagi pergi bekerja, mungkin ada juga yang masih terkenang aktiviti menyeronokan ketika hari minggu yang lepas.. so semua, jangan boring, jangan bermuram, dan cergaskan minda anda pada hari Isnin ini dengan koleksi gambar2 kucing dari Flickr yang memang kiut miut yang telah Jarey sediakan special untuk semua…

Korang tengoklah puas-puas!

cutecat-cattrio-etolane

cutecat-fatcat-allenthepostman

cutecat-bubba-elipson

cutecat-iris2-equinoxe8th

cutecat-hdrcat-luttrellphotos

cutecat-hdredcat-peningkapla

cutecat-catinthebox-jerseyjj

cutecat-bonifacijus-edmis

cutecat-fusspot-rosenbergmikael

cutecat-lonelycat-potr8

cutecat-maxhdr-scottsturges

cutecat-chilledjester-deathwaves

cutecat-photomatixcat-etolane

cutecat-catatwindow-vclee008

cutecat-shaggycat-vkrejci

cutecat-austriasalzburg-maxlowcom

cutecat-pussycat-keithkami106106com

cutecat-gatahdr-fsantana

cutecat-watcher-zespiral

cutecat-lillen-danielmilesson1

cutecat-fritzy-andreakamalphotography

cutecat-joycat-mistayuck

cutecat-hypnoticeyes-lightmirror

cutecat-ourcat-austinuk

cutecat-abadday-maximeleduc

cutecat-leiden2007-urvilledjasim

cutecat-billythecat-qrtr2four

cutecat-cindy-deyvessenger

cutecat-katze-torstenp

cutecat-sittingonthefence-brettwilde

cutecat-hdrkatze-babelfisch42

cutecat-iliketolookatyou-robertangel

cutecat-lola-mathieumillot

cutecat-cat1-ninjawithamullet

Hahh!! bagaimana?? Anda semua puas hati??? Heeeeeeeee…. 🙂

 

Borneo International Cat Show 2008 – Part 2 Oktober 23, 2008

Walaupun sudah lebih 2 bulan Borneo International Cat Show 2008 berlangsung di Kota Kinabalu, Sabah.. janji tetap janji, jarey hampir-hampir terlupa mengupload gambar-gambar continuation dari Borneo International Cat Show 2008 – Part 1 yang lalu.. so here it is, seperti yang telah lama dijanjikan, jarey persembahkan gambar-gambar Borneo International Cat Show 2008 – Part 2.. enjoy!!

Posing priya terhebat bersama Polar..

Polar menjadi tumpuan..

poor Polar.. tidak masuk pertandingan pun jadi rebutan pengunjung.

Haaa.. Polar tengah merajuk la tuh! Heeee..

Salah seorang breeder dari Kota Kinabalu turut serta bertanding.

Bersama Daniela, salah seorang pelancong asing yang datang berkunjung.. sweet girl, fasih berbahasa Melayu.

last but not least.. bergambar bersama Dr. Moonyza.

 

Borneo International Cat Show 2008 – Part 1 September 9, 2008

Seperti yang dijanjikan, gambar-gambar Borneo International Cat Show 2008 yang lepas akhirnya sudah pun selamat diupload..

Maaf kepada semua lambat upload gambar..

jangan mara ye, okaylah you guys semua enjoy the photos!!

Banner pertandingan..

Pintu masuk ke hall utama.

Hari pertama ketika perserta mendaftar kucing masing-masing.

Rings pertandingan.

Sebagai peserta, jarey memang sibuk melayan pengunjung..

bukan sahaja penat melayan tetamu, tetapi melayan photographer2 yang hadir.. err macam model kucing la plak!

tetapi orang yang teramat sangat sibuk pada hari tu ialah, En. Nor Arisham kita, CFA Ambassador pada hari itu.. sedang memberi penerangan kepada pengunjung.

Taadaaa.. memperkenalkan inilah Kiera, salah seekor kucing kesayangan hubby Jarey yang menyertai cat show pada hari itu.

Kiera sedang di adili oleh juri profesional, Wayne Trevathan

Kiera memenangi 4th Best Cat kategori Household Pet pada hari pertama.. yeayy!!!

dan ini adalah hadiahnya… Science Plan tuhhhh

Wayne Trevanthan, salah seorang juri profesional yang dilantik mengadili kucing peserta.

Becky Orlando, juga adalah salah seorang juri profesional yang tengah mengadili kucing2 daripada kategori Household Pet.

Melayan kerenah pengunjung memanglah susah ketika Cat Show, ada antara peserta yang membenarkan kucing mereka di sentuh tetapi ada juga yang tidak.

Kerenah pengunjung dari golongan kanak-kanak memang memeningkan kepala.

Shana, salah seorang rakan blogger juga sempat datang berkunjung.

Bersama lagi seorang juri profesional, Rod U’ren dari Australia.

merupakan kitten yang terkecil sekali pada hari cat show berlangsung.

Kesian Kiera kepenatan…

Thank You Hill’s, sebagai menjadi salah satu pihak penganjur pertandingan. (mcm buleh buat iklan pet product daa..)

Award pertandingan yang menjadi rebutan..

Ok semua sampai disini saja.. dah habis??..

Jangan risau.. Borneo International Cat Show 2008 – Part 2 akan menyusul dengan lebih banyak gambar..

 

Borneo International Cat Show 2008 – Teaser Ogos 24, 2008

Fuhh!!.. selesai sudah Borneo International Cat Show 2008, yang berlangsung sejak semalam, 23 – 24 August 2008 di Sabah Trade Centre, Kota Kinabalu..

Penat, teruja, happy dan besttt!!!! adalah antara perkataan yang boleh jarey gambarkan sepanjang berlangsungnya show kucing yang julung-julung kali diadakan di Sabah ni..

Tersangat happy bila dapat berjumpa dengan geng-geng Feline Society of Malaysia, terutama En. Nor Arisham, breeder terkenal, Jimmy dengan Maine Coon beliau, Mr. Ben Hsu dari Borneo Cat Club, peminat-peminat kucing, rakan-rakan bloggers, serta kesemua judges-judges yang di jemput, Rod U’ren (Australia), Becky Orlando (USA), Wayne Trevathan (USA) dan Diana Rothermel(USA).

Artikel lengkap dan gambar show akan di post kemudian.. ada banyak nak story nih.. so, tunggguuuuuuu…

sekarang jarey nak tidur..

penat bah! ZZZZZZZZ………

 

Borneo International Cat Show 2008 Julai 8, 2008

Yeayyy! Cat Show terbesar yang julung-julung kalinya dianjurkan di Sabah akan tiba pada August ini, dan kali ini cat show tersebut adalah bertaraf international dimana terdapat pengadil-pengadil profesional dari USA yang datang bersama-sama mengadili kucing-kucing terbaik yang datang dari Sarawak, Brunei, Semenanjung Malaysia dan juga tuan rumah Sabah. Hooray!! terima kasih kepada penganjur pertandingan Borneo Cat Club, Mr. Ben Hsu dan juga buat Cat Fanciers’ Association (CFA).

Venue : Sabah Trade Centre, Likas, Kota Kinabalu Sabah
Date : 23rd & 24th August 2008
Rings : 4 Rings All Breed
Judges : Rod U’ren (Australia), Becky Orlando (USA), Wayne Trevathan (USA), Diana Rothermel(USA)
Master Clerk : Dick Kallmeyer(USA)

Kepada cat lovers yang belum mendaftar untuk menyertai pertandingan bolehlah menghubungi :

En. Ken Wee Kwong Ho (Entry Clerk) di talian mobile: +6012 6804045
En. Nor Arisham Bakar (Asst. Entry Clerk) di talian mobile : +6016 2782988

atau

emailkan penyertaan anda ke : entry@borneocatclub.com

Marilah beramai-ramai menyertai Borneo International Cat Show 2008 dimana anda bukan saja berpeluang melihat kucing-kucing pedigree dari baka-baka yang terbaik malah anda juga berpeluang melancong dan menikmati keindahan negeri dibawah bayu, Sabah yang kaya dengan alam semulajadi serta kebudayaan yang unik. Kita jumpa disana.. 😉

untuk maklumat lebih lanjut, silalah ke official site borneocatclub.com

UPDATE (24 Oktober 2008) :

Borneo International Cat Show 2008 Pictures – Teaser

Borneo International Cat Show 2008 Pictures – Part 1

Borneo International Cat Show 2008 Pictures – Part 2