Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Cat Of The Week โ€“ 17 April 8, 2010

Nama : Tuah
Baka : DLH (Domestic Long Hair)
Umur : 5 bulan
Jantina : Betina
Makanan : Iams/Royal Canin/Blackwood
Tabiat : Suka lepak dalam bilik/bawah sinki, bermain dengan kertas, gigit/kejar kaki, pendiam (susah sgt dgr dia mengiau…..)

Galeri Jarey’s Cat of The Week kali ini pula adalah kiriman dari Azlina bersama dengan kucing DLH kesayangannya bernama si Tuah.. punyala comel bulu, jarey suka part bulu putih yang kat bawah leher tuah. baru berumur 5 bulan, mcm hero pula Tuah ni.

Tahniah buat Azlina!! kepada yg belum menghantar gambar kusing kesayangan mereka, apa lagi yg kamurang tunggu, cuba try test email Jarey, mana tau anda berjaya..

Advertisements
 

Bagaimana Mendaftar Kucing Anda ke Galeri ‘CAT OF THE WEEK’ November 24, 2009

Filed under: Cat of The Week — jareyj @ 12:40 pm
Tags: , , ,

Salam semua..

Apakabar geng2 Jarey Cat Lovers hari ini? semoga anda semua berada dlm keadaan happy dan sihat disamping kucing tersayangan..

Disini, Jarey ingin memberi sedikit penjelasan bagaimana anda boleh mendaftar kucing2 kesayangan kamurang untuk masuk ke dalam galeri ‘Cat Of The Week’, memandangkan jarey menerima banyak email bertanya tentang perkara ni, so.. disini Jarey akan terangkan langkah2 yg mudah..

Anda hanya perlu emailkan gambar kucing kesayangan anda dalam medium format ke jareyj80@gmail.com berserta butir2 mengenai kucing anda, sila rujuk gambarajah di bawah..

Beberapa perkara yang perlu anda pastikan ialah:
– Alamat email yg betul
– Gambar kucing yang jelas dan terang
– Butir-butir kucing yang lengkap
– Pastikan subject di email anda tertulis “CAT OF THE WEEK”

Sekiranya terdapat sebarang kekurangan mengenai perkara diatas, adalah susah untuk Jarey post kucing kesayangan anda untuk dipertimbangkan ke Galeri ‘Cat Of The Week’. Diharap penjelasan ini dapat membantu anda.. dan kerjasama anda semua amatlah dihargai. Sekian, terima kasih! (ceh! mcm tulis surat rasmi plak)

 

Cat Of The Week โ€“ 15 Oktober 27, 2009

JareyCatLovers_CatOfTheWeek_15_Pandora

Nama: Zaralicious (Zara)
Baka:ย  Purebred Persian
Umur: 11 Months old
Jantina: Betina
Makanan: Royal Canin RC Persian kibbles, Ayam Bakar, Frisian Can
Kegemaran: Suka menjilat hidung tuan dan membawa toys masuk ke dalam bakul serta tidur bersama-sama.

Salam semua.. Cat of the Week kita kali ini ialah seekor kucing yg berbulu lebat dari jenis baka Purebred Persian, sangat comel, warna bulu yang mengancam serta sihat tubuh badan. Ucapan tahniah buat tuan punya kucing, Johan Jaffniey.. dan selamat datang ke galeri JareyCatLovers’ Cat of The Week buat Zara.. ๐Ÿ™‚

Kepada yg berminat untuk mencuba nasib untuk publish korang punya kucing kesayangan dlm galeri โ€˜Cat Of The Weekโ€™
email ke : jareyj80@gmail.com dan pastikan gambar jelas dan terang, berserta butir2 kucing anda yang lengkap..

 

Cat Of The Week – 13 Mei 4, 2009

catoftheweek13-chucky

Nama : Chucky
Baka : DLH (Domestic Long Hair)
Umur : 7 bulan++
Jantina : Betina
Makanan : Iam’s, RC Kitten
Tabiat : Sangat pemalu, bersembunyi dibawah kerusi/meja sekiranya ada tetamu datang.
Kegemaran : Suka melepak di kaki tuannya serta gemar bermain2 dengan tali, bola dan cahaya lampu suluh.

Sekali lagi tahniah buat Is (ahemm.. ahemm)! :)

email ke : jareyj80@gmail.com utuk kucing anda masuk ke Cat Of The Week dan pastikan gambar jelas dan terang, berserta butir2 kucing anda yang lengkap..

 

Cat Of The Week – 12 April 18, 2009

13-catoftheweek-ratu

Nama : RATU
Baka : DLH (Domestic Long Hair)
Umur : 2 bulan++
Jantina : Betina
Makanan : Science Plan & Tuna (Premium)
Tabiat : Suke mengigit kaki sure yg selalu jadi mangsa owner dielah, suka menetap kat toilet, suke air-cond kalau tidur nak atas katil jer kalo tempat lain sure tidur sekejab, Kuat main sambil gedik2 gitu & sangat manja.

Tahniah buat are_u 3193! Seekor kitten yang comel berbulu hitam. Hmmm.. Ratu ni kecik-kecik suda pandai manja-manja gedik haa. Apa apapun Tahniah sekali lagi.. ๐Ÿ™‚

Kepada semua pembaca2 yang masih belum menghantar gambar kucing kesayangan anda, bolehlah email ke jareyj80@gmail.com dan pastikan gambar anda jelas, terang, berserta butir2 kucing yang lengkap..

 

Cat Of The Week – 10 Februari 18, 2009

10-catoftheweek-dale

Nama : Dale
Umur : 5 bulan
Jantina : Jantan
Makanan : Iams
Tabiat : Makan, makan dan makan!

Tahniah buat pengirim yang bergelar Kuat Gagah! ๐Ÿ™‚ Kuat betul Dale makan ye, sampai hobinya pun makan, makan, maaaaakan ja. Apapaun tahniah sekali lagi..

Kepada semua pembaca2 yang masih belum menghantar gambar kucing kesayangan anda, bolehlah terus email ke jareyj@gmail.com.

 

Cat Of The Week – 09 Februari 11, 2009

09-catoftheweek-hunny

Nama : Honey
Baka : DLH
Jantina : Betina
Makanan : Frieskies
Tabiat : Menangkap cicak, bermain dengan bola serta tidur.

Tahniah buat tuan punya kucing, Azie Azizah! ๐Ÿ™‚ haa kalau ada kucing baru jangan lupa email gambar lagi yek! Tapi pastikan gambar terang dan jelas okay!