Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

IOI Mall – CFA 2nd International Cat Show 2009 April 23, 2009

cfa-2nd-internationalcatshow2009-ioimall

IOI Mall – CFA 2nd International Cat Show 2009
Tempat: IOI Mall, Bandar Putra Kulai, Johor
Tarikh: 30 – 31 Mei 2009
Masa : 10.00 pagi – 5.00 petang
Juri : Ms. Pam Delabar (AB), Ms. Carolyn Lyons (AB)
Yuran :
Pedigree – All Entries RM40 / RM80
Household Pet – All Entries RM25 / RM 50 (HHP Entry Limit – 25 cats)

Kepada sesapa yang bertandang atau singgah ataupun limpas di Johor hujung bulan Mei ni, datang2 lah ke IOI Mall jenguk cat show yang akan berlansung.. 😉

Advertisements
 

Merdeka Cat Championship 2008 Julai 24, 2008

Merdeka Cat Championship 2008
Tarikh : 31st August 2008
Tempat : THE MALL. KUALA LUMPUR
Format : 4 RINGS CFA LICENSED SHOW

Judges :
1. ROB U’REN
2. WAYNE TREVATHAN
3. BECKY ORLANDO
4. DIANA ROTHERMEL

Show Schedule :
Sunday 31 August2008
Vet-In : 7:30am to 8:30am
Cat Judging : 8:30am to 1:00pm
LUNCH : 1:00pm-2:00pm
Cat Judging : 2:00pm to 6:00pm (Continue)

Entry limit : 225 cats
Closing date : 18th August, 2008

Organizer : FELINE SOCIETY OF MALAYSIA

Berminat?? Tunggu apa lagi.. Lekas! Daftarlah sekarang dengan mengisi borang pertandingan anda disini.. Penyertaan anda amatlah dialu-alukan.

Untuk maklumat lebih lanjut pertandingan silalah lawat ke Feline Society of Malaysia

 

Cat Friends of Asia Cat Show 2008 – Part 2 Mei 23, 2008

Okay , I’m back! Gambar-gambar dibawah adalah sambungan daripada post yang lalu yang telah di ambil semasa Cat Friends of Asia Cat Show 2008 di Summit yang lalu.

enjoy!

/

Pintu masuk utama ke dewan pertunjukan.

/

Antara juri-juri pertandingan yang hadir pada masa tu.

/

/

/

</p

Terdapat beberapa produk penjagaan dan kesihatan kucing di jual dengan harga yang berpatutan di pintu masuk dewan.

/

/

Tengoklah kandang kucing ni, sangat halus pembuatan materialnya dan.. siap ada logo The Cat Franciers’ Association lagi. Mesti mahal kan but very nice!

/

Saya juga sempat berpeluang berkenalan dengan breeder-breeder kucing yang mempunyai kucing-kucing yang sangat comel.

/

Memperkenalkan, StarDust.. dari spesis maine coone

/

Oh!! Saya inginkan award tu…

 

Cat Friends Of Asia Cat Show 2008 Mei 8, 2008

Minta maaf sekali lagi kepada pembaca-pembaca blog sekalian kerana lambat update blog, maklumlah susah kerja shif macam saya ni…masa tak tentu…well what to do….. Argh!! tapi itu semua bukan apa yang ingin saya nyatakan disini..

AKAN DATANG!!! gambar-gambar Cat Friends Of Asia Cat Show 2008 April lepas akan berada dipasaran jareycatlovers.wordpress.com. walaupun lambat sekurang-kurangnya bolehlah berkongsi bersama termasuklah gambar saya yg da tembam ni. …so  tungguuuu!!!

UPDATE (23 Mei 2008) :

Cat Friends of Asia Cat Show 2008 Pictures – Part 1

Cat Friends of Asia Cat Show 2008 Pictures – Part 2

 

Borneo International Cat Show 2008 April 8, 2008

Filed under: Cat Show — jareyj @ 4:47 pm
Tags: , , , , , , , , , ,

Sorry kepada semua sebab sudah lama tidak update blog, been busy around working late shift.. Okay, cut the crap! sini saya hendak beritahu pada semua pengemar-pengemar kucing, pada August nanti akan berlangsungnya the first ever official ‘Borneo International Cat Show 2008’ di Kota Kinabalu, Sabah. Pertandingan ini adalah anjuran Kelab Kucing Borneo yang mana penaungnya Mr. Ben Hsu adalah seorang breeder yang cukup berpengalaman di Sabah.

Yayyy!!! kepada semua yang gila kucing, kaki kucing, tidur kucing, main kucing… err, ya datanglah beramai-ramai menjayakan International Cat Show yang julung-julung sekali diadakan di Sabah. Kepada semua breeder-breeder marilah sama-sama kita menghappenningkan ‘Borneo International Cat Show 2008’ itu nanti dan kepada pemilik-pemilik kucing-kucing yang layak, bolehlah sama-sama menimba pengalaman dengan menyertai pertandingan ini.. Yay!! mesti happening la this August nanti.

* Okay semua, catch up next post, detail mengenai pertandingan coming up, saya dah lambat gi kerja ni.. cheers!!