Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Cat Of The Week – 16 April 1, 2010

Nama: Yoshirin

Umur: 10 bulan
Jantina: Betina
Makanan: Ikan rebus, Whiskas dan Frieskies
Kegemaran: suka berlari2 satu rumah, menangkap kaki tuannya, tidur di celah lengan tuannya dan menguyah rambut tuannya.


Tahniah buat Collin dari Tmn. Desa Kuala Lumpur kerana menghantar gambar kucing kesayangan anda, kepada yang belum dan ingin mencuba untuk masuk ke dalam galeri Jarey’s Cat of The Week, email lah sekarang. Kepada yang sudah menghantar gambar tetapi belum keluar entrynya, harap kalian tunggu ye, dan terima kasih kerana setia menunggu.

Harap maaf buat kawan2 dan geng2 sekalian sebab Jarey sudah lama tidak jenguk blog, keja Jarey kat luar kadang2 membataskan masa untuk mengupdate blog, walaubagaimanapun, Jarey akan cuba bahagi-bahagikan masa untuk korang semua ye.. bertambah meriah pula kamurang disini ni, bagus2 teruskan berkongsi-kongsi ilmu dan pengalaman kamu mengenai kucing.. 🙂

Sampai jumpa lagi semua di lain entry..

Advertisements
 

Belai Si Comel Bersama Friskies – Episod 1 Mei 18, 2009

Kepada sesapa yg ketinggalan dari menonton rancangan Meow! Belai Si Comel Bersama Friskies setiap Sabtu di TV3 disebabkan oleh bekerja atau tidak mempunyai masa sesuai, disini Jarey kongsikan link YouTube utk kita sama2 menonton rancangan ulangan secara online, terima kasih buat user YouTube yg bergelar belaiSiComel kerana mengupload video2 tersebut untuk dikongsi bersama, yeayyyy!! 🙂

Episod1 :

 

Cat Of The Week – 10 Februari 18, 2009

10-catoftheweek-dale

Nama : Dale
Umur : 5 bulan
Jantina : Jantan
Makanan : Iams
Tabiat : Makan, makan dan makan!

Tahniah buat pengirim yang bergelar Kuat Gagah! 🙂 Kuat betul Dale makan ye, sampai hobinya pun makan, makan, maaaaakan ja. Apapaun tahniah sekali lagi..

Kepada semua pembaca2 yang masih belum menghantar gambar kucing kesayangan anda, bolehlah terus email ke jareyj@gmail.com.

 

Meow! Belai Si Comel Bersama FRISKIES Februari 16, 2009

meow-belai-si-comel-bersama-friskies

Bermula 21 Mac 2009, kita akan dapat menonton rancangan terbaru terbitan TV3.. rancangan program realiti kucing terbaru yang pertama di Malaysia. Rancangan ini boleh dikatakan sangat ditunggu-tunggu oleh semua peminat-peminat kucing, termasuklah Jarey sekali..heh! heh! Menawarkan hadiah utama sehingga RM10,000 (Waaah! buleh beli maine coon dah nih!) dan hadiah saguhati RM500 serta barangan kucing produk FRISKIES®.

Tujuan utama program realiti ini diadakan adalah untuk memberi tumpuan kepada kucing dan peserta perlu menunjukan kasih sayang dan kemahiran memelihara kucing kesayangan mereka. Uji bakat telah pun dijalankan di Giant Stadium Shah Alam dan Kota Damansara pada 7 – 8 dan 14 – 15 Februari yg lalu. Sama-samalah kita tunggu episod pertama rancangan Meow! Belai Si Comel Bersama FRISKIES pada 21 Mac nanti, jangan lupa ya bermula 12.30pm di TV3..

 

Cat Of The Week – 09 Februari 11, 2009

09-catoftheweek-hunny

Nama : Honey
Baka : DLH
Jantina : Betina
Makanan : Frieskies
Tabiat : Menangkap cicak, bermain dengan bola serta tidur.

Tahniah buat tuan punya kucing, Azie Azizah! 🙂 haa kalau ada kucing baru jangan lupa email gambar lagi yek! Tapi pastikan gambar terang dan jelas okay!

 

Galeri Kucing – Edisi Kiut Miut November 24, 2008

cutecat-catslove-panthersweet

Hi semua.. Hari ni ialah hari Isnin kan, hari pertama kita semua bekerja, dan selalunya Isnin adalah hari yang paling lembap untuk kita bangun pagi pergi bekerja, mungkin ada juga yang masih terkenang aktiviti menyeronokan ketika hari minggu yang lepas.. so semua, jangan boring, jangan bermuram, dan cergaskan minda anda pada hari Isnin ini dengan koleksi gambar2 kucing dari Flickr yang memang kiut miut yang telah Jarey sediakan special untuk semua…

Korang tengoklah puas-puas!

cutecat-cattrio-etolane

cutecat-fatcat-allenthepostman

cutecat-bubba-elipson

cutecat-iris2-equinoxe8th

cutecat-hdrcat-luttrellphotos

cutecat-hdredcat-peningkapla

cutecat-catinthebox-jerseyjj

cutecat-bonifacijus-edmis

cutecat-fusspot-rosenbergmikael

cutecat-lonelycat-potr8

cutecat-maxhdr-scottsturges

cutecat-chilledjester-deathwaves

cutecat-photomatixcat-etolane

cutecat-catatwindow-vclee008

cutecat-shaggycat-vkrejci

cutecat-austriasalzburg-maxlowcom

cutecat-pussycat-keithkami106106com

cutecat-gatahdr-fsantana

cutecat-watcher-zespiral

cutecat-lillen-danielmilesson1

cutecat-fritzy-andreakamalphotography

cutecat-joycat-mistayuck

cutecat-hypnoticeyes-lightmirror

cutecat-ourcat-austinuk

cutecat-abadday-maximeleduc

cutecat-leiden2007-urvilledjasim

cutecat-billythecat-qrtr2four

cutecat-cindy-deyvessenger

cutecat-katze-torstenp

cutecat-sittingonthefence-brettwilde

cutecat-hdrkatze-babelfisch42

cutecat-iliketolookatyou-robertangel

cutecat-lola-mathieumillot

cutecat-cat1-ninjawithamullet

Hahh!! bagaimana?? Anda semua puas hati??? Heeeeeeeee…. 🙂

 

Borneo International Cat Show 2008 – Part 2 Oktober 23, 2008

Walaupun sudah lebih 2 bulan Borneo International Cat Show 2008 berlangsung di Kota Kinabalu, Sabah.. janji tetap janji, jarey hampir-hampir terlupa mengupload gambar-gambar continuation dari Borneo International Cat Show 2008 – Part 1 yang lalu.. so here it is, seperti yang telah lama dijanjikan, jarey persembahkan gambar-gambar Borneo International Cat Show 2008 – Part 2.. enjoy!!

Posing priya terhebat bersama Polar..

Polar menjadi tumpuan..

poor Polar.. tidak masuk pertandingan pun jadi rebutan pengunjung.

Haaa.. Polar tengah merajuk la tuh! Heeee..

Salah seorang breeder dari Kota Kinabalu turut serta bertanding.

Bersama Daniela, salah seorang pelancong asing yang datang berkunjung.. sweet girl, fasih berbahasa Melayu.

last but not least.. bergambar bersama Dr. Moonyza.