Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Cat Of The Week – 19 Oktober 12, 2010

Nama: TOBY
Baka: Persian
Umur: 9 Bulan
Makanan: Vetmaster + Super Solvitax Pure Cod oil
Kegemaran: Suka tidur,makan,mengejar lipas dan bukanya tikus..

Galeri Jarey’s Cat of The Week hari ni adalah kiriman dari Bryan Arthur bersama dengan seekor kucing ( jantan/betina tidak dinyatakan) yang boleh dikatakan agak sihat walafiat dari baka Persian. Bulu buleh tahan gebu, color highlight golden brown yang menawan, lebih kurang sama dengan  jarey punya Wulan.

Tahniah buat Bryan Arthur!! kepada yg belum menghantar gambar kucing kesayangan.. teruskan mengirim, mana tau anda berjaya.. tapi ingat gambar perlulah TERANG, JELAS dan SIZE sederhana besar, menghantar gambar yang bersaiz kecik, tidak jelas memungkinkan permohonan anda ditolak.. harap maaf ye, sebarang surat menyurat tidak akan dilayan.. hehe!

OK, memandangkan pengirim kita kali ni tidak menyatakan jantina si TOBY, mari kita sama-sama bermain teka teki apakah jantina si TOBY nih.. err biar Jarey mulakan dulu, Jarey rasa TOBY nih JANTAN lah..

 

Cat Of The Week – 10 Februari 18, 2009

10-catoftheweek-dale

Nama : Dale
Umur : 5 bulan
Jantina : Jantan
Makanan : Iams
Tabiat : Makan, makan dan makan!

Tahniah buat pengirim yang bergelar Kuat Gagah! 🙂 Kuat betul Dale makan ye, sampai hobinya pun makan, makan, maaaaakan ja. Apapaun tahniah sekali lagi..

Kepada semua pembaca2 yang masih belum menghantar gambar kucing kesayangan anda, bolehlah terus email ke jareyj@gmail.com.

 

Cat Of The Week – 09 Februari 11, 2009

09-catoftheweek-hunny

Nama : Honey
Baka : DLH
Jantina : Betina
Makanan : Frieskies
Tabiat : Menangkap cicak, bermain dengan bola serta tidur.

Tahniah buat tuan punya kucing, Azie Azizah! 🙂 haa kalau ada kucing baru jangan lupa email gambar lagi yek! Tapi pastikan gambar terang dan jelas okay!

 

Cat Of The Week – 08 Januari 29, 2009

08-catoftheweek-olen
Nama : OLEN
Umur : 2 tahun++
Jantina : Betina
Berat : 4kg
Makanan : Friskies dan Whiskas
Kegemaran : Bermain tali, melihat cicak dan menangkap serangga serta tidur.
Tabiat : Menjelir lidah hampir setiap masa, memilih tempat tidur yang selesa serta pelbagai aksi lucu ketika ia tidur!

Tahniah buat tuan punya kucing, N.H.M.S posh! 🙂

Anda bagaimana?? hantarlah gambar serta butir-butir kucing kesayangan anda ke jareyj80@gmail.com sekarang!!

 

Cat Of The Week – 07 Januari 15, 2009

07-catoftheweek-johny-jacky-james-jason

Nama : JOHNY
Umur : 1 Bulan
Jantina : Jantan
Makanan : WHISKAS
Tabiat : Gemar mengigit kaki orang dan suka mengejar orang

Nama : JACKY
Umur :1 Bulan
Jantina : JANTAN
Makanan : WHISKAS
Tabiat : Suka kacau adik-adiknya serta sangat nakal & agresif

Nama : JAMES
Umur : 1 Bulan
Jantina : Jantan
Makanan : WHISKAS
Tabiat : Suka mengigit kaki orang, gemar memanjat kerusi serta kuat makan

Nama : JASON
Umur : 1 Bulan
Jantina : JANTAN
Makanan : WHISKAS
Tabiat : Suka tidur sebelah orang dan kaki

Cat of the week minggu ini bukan alang-alang lagi, ada empat ekor kesemuanya, comel-comel belaka semua.. eiiii geram!!

Tahniah buat tuan punya kucing, Nina Qistina Yazid ( QYSS)! 🙂

Anda bagaimana?? hantarlah gambar serta butir-butir kucing kesayangan anda ke jareyj80@gmail.com sekarang!!

 

Cat Of The Week – 06 Januari 6, 2009

06-catoftheweek-balqis

Nama : Balqis
Baka : DLH
Umur : 2 Tahun
Jantina : betina
Makanan : RC (Persian) and RC (Hair and Skin), sometimes friskies (wet food)
Kegemaran : Lepak atas sofa, mengekori tuan dalam rumah, suka naik atas perut tuannya sambil menonton TV serta gemar menjilat beg plastik bag

Cat of the week minggu ini.. BALQIS. Tahniah buat tuan punya kucing, Mizah Saif!! )

Bagaimana pula anda? sudahkah anda snap gambar kucing kesayangan anda untuk dipersembahkan ke dalam gallery Cat Of The Week? Sila hantarkan gambar serta butir-butir kucing anda ke jareyj80@gmail.com sekarang!!

Kepada anda yang sudah menghantar email gambar kucing korang tu, tunguuuuu giliran anda selepas ini..

dan pastikan gambar yang anda kirim adalah terang dan jelas yeee..