Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Cat Of The Week – 17 April 8, 2010

Nama : Tuah
Baka : DLH (Domestic Long Hair)
Umur : 5 bulan
Jantina : Betina
Makanan : Iams/Royal Canin/Blackwood
Tabiat : Suka lepak dalam bilik/bawah sinki, bermain dengan kertas, gigit/kejar kaki, pendiam (susah sgt dgr dia mengiau…..)

Galeri Jarey’s Cat of The Week kali ini pula adalah kiriman dari Azlina bersama dengan kucing DLH kesayangannya bernama si Tuah.. punyala comel bulu, jarey suka part bulu putih yang kat bawah leher tuah. baru berumur 5 bulan, mcm hero pula Tuah ni.

Tahniah buat Azlina!! kepada yg belum menghantar gambar kusing kesayangan mereka, apa lagi yg kamurang tunggu, cuba try test email Jarey, mana tau anda berjaya..

Advertisements
 

Cat Of The Week – 14 Ogos 20, 2009

catoftheweek14-John

Nama : John
Baka : DLH (Domestic Long Hair)
Umur : 3 bulan
Jantina : Jantan
Makanan : AIMS
Tabiat : Gigit jari tangan dan kaki tuannya.. Sangat active.
Kegemaran : tunggu luar bilik tuannya…

Cat of the Week kali ini ialah seekor kitten yg kiut lagi aktif, ucapan tahniah buat Ramlan Amir :). Memang John sangat kiut dan tidak sangka umur 3 bulan pun sangat aktif ye! Syabas!!

Jangan lupa, kepada yg berminat untuk mencuba nasib untuk publish korang punya kucing kesayangan dlm galeri ‘Cat Of The Week’
email ke : jareyj80@gmail.com dan pastikan gambar jelas dan terang, berserta butir2 kucing anda yang lengkap..

 

Cat Of The Week – 13 Mei 4, 2009

catoftheweek13-chucky

Nama : Chucky
Baka : DLH (Domestic Long Hair)
Umur : 7 bulan++
Jantina : Betina
Makanan : Iam’s, RC Kitten
Tabiat : Sangat pemalu, bersembunyi dibawah kerusi/meja sekiranya ada tetamu datang.
Kegemaran : Suka melepak di kaki tuannya serta gemar bermain2 dengan tali, bola dan cahaya lampu suluh.

Sekali lagi tahniah buat Is (ahemm.. ahemm)! :)

email ke : jareyj80@gmail.com utuk kucing anda masuk ke Cat Of The Week dan pastikan gambar jelas dan terang, berserta butir2 kucing anda yang lengkap..

 

Cat Of The Week – 10 Februari 18, 2009

10-catoftheweek-dale

Nama : Dale
Umur : 5 bulan
Jantina : Jantan
Makanan : Iams
Tabiat : Makan, makan dan makan!

Tahniah buat pengirim yang bergelar Kuat Gagah! 🙂 Kuat betul Dale makan ye, sampai hobinya pun makan, makan, maaaaakan ja. Apapaun tahniah sekali lagi..

Kepada semua pembaca2 yang masih belum menghantar gambar kucing kesayangan anda, bolehlah terus email ke jareyj@gmail.com.

 

Borneo International Cat Show 2008 – Teaser Ogos 24, 2008

Fuhh!!.. selesai sudah Borneo International Cat Show 2008, yang berlangsung sejak semalam, 23 – 24 August 2008 di Sabah Trade Centre, Kota Kinabalu..

Penat, teruja, happy dan besttt!!!! adalah antara perkataan yang boleh jarey gambarkan sepanjang berlangsungnya show kucing yang julung-julung kali diadakan di Sabah ni..

Tersangat happy bila dapat berjumpa dengan geng-geng Feline Society of Malaysia, terutama En. Nor Arisham, breeder terkenal, Jimmy dengan Maine Coon beliau, Mr. Ben Hsu dari Borneo Cat Club, peminat-peminat kucing, rakan-rakan bloggers, serta kesemua judges-judges yang di jemput, Rod U’ren (Australia), Becky Orlando (USA), Wayne Trevathan (USA) dan Diana Rothermel(USA).

Artikel lengkap dan gambar show akan di post kemudian.. ada banyak nak story nih.. so, tunggguuuuuuu…

sekarang jarey nak tidur..

penat bah! ZZZZZZZZ………