Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Cat Of The Week – 19 Oktober 12, 2010

Nama: TOBY
Baka: Persian
Umur: 9 Bulan
Makanan: Vetmaster + Super Solvitax Pure Cod oil
Kegemaran: Suka tidur,makan,mengejar lipas dan bukanya tikus..

Galeri Jarey’s Cat of The Week hari ni adalah kiriman dari Bryan Arthur bersama dengan seekor kucing ( jantan/betina tidak dinyatakan) yang boleh dikatakan agak sihat walafiat dari baka Persian. Bulu buleh tahan gebu, color highlight golden brown yang menawan, lebih kurang sama dengan  jarey punya Wulan.

Tahniah buat Bryan Arthur!! kepada yg belum menghantar gambar kucing kesayangan.. teruskan mengirim, mana tau anda berjaya.. tapi ingat gambar perlulah TERANG, JELAS dan SIZE sederhana besar, menghantar gambar yang bersaiz kecik, tidak jelas memungkinkan permohonan anda ditolak.. harap maaf ye, sebarang surat menyurat tidak akan dilayan.. hehe!

OK, memandangkan pengirim kita kali ni tidak menyatakan jantina si TOBY, mari kita sama-sama bermain teka teki apakah jantina si TOBY nih.. err biar Jarey mulakan dulu, Jarey rasa TOBY nih JANTAN lah..

 

Cat Of The Week – 10 Februari 18, 2009

10-catoftheweek-dale

Nama : Dale
Umur : 5 bulan
Jantina : Jantan
Makanan : Iams
Tabiat : Makan, makan dan makan!

Tahniah buat pengirim yang bergelar Kuat Gagah! 🙂 Kuat betul Dale makan ye, sampai hobinya pun makan, makan, maaaaakan ja. Apapaun tahniah sekali lagi..

Kepada semua pembaca2 yang masih belum menghantar gambar kucing kesayangan anda, bolehlah terus email ke jareyj@gmail.com.

 

Cat Of The Week – 09 Februari 11, 2009

09-catoftheweek-hunny

Nama : Honey
Baka : DLH
Jantina : Betina
Makanan : Frieskies
Tabiat : Menangkap cicak, bermain dengan bola serta tidur.

Tahniah buat tuan punya kucing, Azie Azizah! 🙂 haa kalau ada kucing baru jangan lupa email gambar lagi yek! Tapi pastikan gambar terang dan jelas okay!

 

Cat Of The Week – 08 Januari 29, 2009

08-catoftheweek-olen
Nama : OLEN
Umur : 2 tahun++
Jantina : Betina
Berat : 4kg
Makanan : Friskies dan Whiskas
Kegemaran : Bermain tali, melihat cicak dan menangkap serangga serta tidur.
Tabiat : Menjelir lidah hampir setiap masa, memilih tempat tidur yang selesa serta pelbagai aksi lucu ketika ia tidur!

Tahniah buat tuan punya kucing, N.H.M.S posh! 🙂

Anda bagaimana?? hantarlah gambar serta butir-butir kucing kesayangan anda ke jareyj80@gmail.com sekarang!!

 

Cat Of The Week – 07 Januari 15, 2009

07-catoftheweek-johny-jacky-james-jason

Nama : JOHNY
Umur : 1 Bulan
Jantina : Jantan
Makanan : WHISKAS
Tabiat : Gemar mengigit kaki orang dan suka mengejar orang

Nama : JACKY
Umur :1 Bulan
Jantina : JANTAN
Makanan : WHISKAS
Tabiat : Suka kacau adik-adiknya serta sangat nakal & agresif

Nama : JAMES
Umur : 1 Bulan
Jantina : Jantan
Makanan : WHISKAS
Tabiat : Suka mengigit kaki orang, gemar memanjat kerusi serta kuat makan

Nama : JASON
Umur : 1 Bulan
Jantina : JANTAN
Makanan : WHISKAS
Tabiat : Suka tidur sebelah orang dan kaki

Cat of the week minggu ini bukan alang-alang lagi, ada empat ekor kesemuanya, comel-comel belaka semua.. eiiii geram!!

Tahniah buat tuan punya kucing, Nina Qistina Yazid ( QYSS)! 🙂

Anda bagaimana?? hantarlah gambar serta butir-butir kucing kesayangan anda ke jareyj80@gmail.com sekarang!!

 

Cat Of The Week – 06 Januari 6, 2009

06-catoftheweek-balqis

Nama : Balqis
Baka : DLH
Umur : 2 Tahun
Jantina : betina
Makanan : RC (Persian) and RC (Hair and Skin), sometimes friskies (wet food)
Kegemaran : Lepak atas sofa, mengekori tuan dalam rumah, suka naik atas perut tuannya sambil menonton TV serta gemar menjilat beg plastik bag

Cat of the week minggu ini.. BALQIS. Tahniah buat tuan punya kucing, Mizah Saif!! )

Bagaimana pula anda? sudahkah anda snap gambar kucing kesayangan anda untuk dipersembahkan ke dalam gallery Cat Of The Week? Sila hantarkan gambar serta butir-butir kucing anda ke jareyj80@gmail.com sekarang!!

Kepada anda yang sudah menghantar email gambar kucing korang tu, tunguuuuu giliran anda selepas ini..

dan pastikan gambar yang anda kirim adalah terang dan jelas yeee..

 

Galeri Kucing – Edisi Kiut Miut November 24, 2008

cutecat-catslove-panthersweet

Hi semua.. Hari ni ialah hari Isnin kan, hari pertama kita semua bekerja, dan selalunya Isnin adalah hari yang paling lembap untuk kita bangun pagi pergi bekerja, mungkin ada juga yang masih terkenang aktiviti menyeronokan ketika hari minggu yang lepas.. so semua, jangan boring, jangan bermuram, dan cergaskan minda anda pada hari Isnin ini dengan koleksi gambar2 kucing dari Flickr yang memang kiut miut yang telah Jarey sediakan special untuk semua…

Korang tengoklah puas-puas!

cutecat-cattrio-etolane

cutecat-fatcat-allenthepostman

cutecat-bubba-elipson

cutecat-iris2-equinoxe8th

cutecat-hdrcat-luttrellphotos

cutecat-hdredcat-peningkapla

cutecat-catinthebox-jerseyjj

cutecat-bonifacijus-edmis

cutecat-fusspot-rosenbergmikael

cutecat-lonelycat-potr8

cutecat-maxhdr-scottsturges

cutecat-chilledjester-deathwaves

cutecat-photomatixcat-etolane

cutecat-catatwindow-vclee008

cutecat-shaggycat-vkrejci

cutecat-austriasalzburg-maxlowcom

cutecat-pussycat-keithkami106106com

cutecat-gatahdr-fsantana

cutecat-watcher-zespiral

cutecat-lillen-danielmilesson1

cutecat-fritzy-andreakamalphotography

cutecat-joycat-mistayuck

cutecat-hypnoticeyes-lightmirror

cutecat-ourcat-austinuk

cutecat-abadday-maximeleduc

cutecat-leiden2007-urvilledjasim

cutecat-billythecat-qrtr2four

cutecat-cindy-deyvessenger

cutecat-katze-torstenp

cutecat-sittingonthefence-brettwilde

cutecat-hdrkatze-babelfisch42

cutecat-iliketolookatyou-robertangel

cutecat-lola-mathieumillot

cutecat-cat1-ninjawithamullet

Hahh!! bagaimana?? Anda semua puas hati??? Heeeeeeeee…. 🙂

 

Borneo International Cat Show 2008 – Part 2 Oktober 23, 2008

Walaupun sudah lebih 2 bulan Borneo International Cat Show 2008 berlangsung di Kota Kinabalu, Sabah.. janji tetap janji, jarey hampir-hampir terlupa mengupload gambar-gambar continuation dari Borneo International Cat Show 2008 – Part 1 yang lalu.. so here it is, seperti yang telah lama dijanjikan, jarey persembahkan gambar-gambar Borneo International Cat Show 2008 – Part 2.. enjoy!!

Posing priya terhebat bersama Polar..

Polar menjadi tumpuan..

poor Polar.. tidak masuk pertandingan pun jadi rebutan pengunjung.

Haaa.. Polar tengah merajuk la tuh! Heeee..

Salah seorang breeder dari Kota Kinabalu turut serta bertanding.

Bersama Daniela, salah seorang pelancong asing yang datang berkunjung.. sweet girl, fasih berbahasa Melayu.

last but not least.. bergambar bersama Dr. Moonyza.

 

Borneo International Cat Show 2008 – Part 1 September 9, 2008

Seperti yang dijanjikan, gambar-gambar Borneo International Cat Show 2008 yang lepas akhirnya sudah pun selamat diupload..

Maaf kepada semua lambat upload gambar..

jangan mara ye, okaylah you guys semua enjoy the photos!!

Banner pertandingan..

Pintu masuk ke hall utama.

Hari pertama ketika perserta mendaftar kucing masing-masing.

Rings pertandingan.

Sebagai peserta, jarey memang sibuk melayan pengunjung..

bukan sahaja penat melayan tetamu, tetapi melayan photographer2 yang hadir.. err macam model kucing la plak!

tetapi orang yang teramat sangat sibuk pada hari tu ialah, En. Nor Arisham kita, CFA Ambassador pada hari itu.. sedang memberi penerangan kepada pengunjung.

Taadaaa.. memperkenalkan inilah Kiera, salah seekor kucing kesayangan hubby Jarey yang menyertai cat show pada hari itu.

Kiera sedang di adili oleh juri profesional, Wayne Trevathan

Kiera memenangi 4th Best Cat kategori Household Pet pada hari pertama.. yeayy!!!

dan ini adalah hadiahnya… Science Plan tuhhhh

Wayne Trevanthan, salah seorang juri profesional yang dilantik mengadili kucing peserta.

Becky Orlando, juga adalah salah seorang juri profesional yang tengah mengadili kucing2 daripada kategori Household Pet.

Melayan kerenah pengunjung memanglah susah ketika Cat Show, ada antara peserta yang membenarkan kucing mereka di sentuh tetapi ada juga yang tidak.

Kerenah pengunjung dari golongan kanak-kanak memang memeningkan kepala.

Shana, salah seorang rakan blogger juga sempat datang berkunjung.

Bersama lagi seorang juri profesional, Rod U’ren dari Australia.

merupakan kitten yang terkecil sekali pada hari cat show berlangsung.

Kesian Kiera kepenatan…

Thank You Hill’s, sebagai menjadi salah satu pihak penganjur pertandingan. (mcm buleh buat iklan pet product daa..)

Award pertandingan yang menjadi rebutan..

Ok semua sampai disini saja.. dah habis??..

Jangan risau.. Borneo International Cat Show 2008 – Part 2 akan menyusul dengan lebih banyak gambar..

 

Borneo International Cat Show 2008 – Teaser Ogos 24, 2008

Fuhh!!.. selesai sudah Borneo International Cat Show 2008, yang berlangsung sejak semalam, 23 – 24 August 2008 di Sabah Trade Centre, Kota Kinabalu..

Penat, teruja, happy dan besttt!!!! adalah antara perkataan yang boleh jarey gambarkan sepanjang berlangsungnya show kucing yang julung-julung kali diadakan di Sabah ni..

Tersangat happy bila dapat berjumpa dengan geng-geng Feline Society of Malaysia, terutama En. Nor Arisham, breeder terkenal, Jimmy dengan Maine Coon beliau, Mr. Ben Hsu dari Borneo Cat Club, peminat-peminat kucing, rakan-rakan bloggers, serta kesemua judges-judges yang di jemput, Rod U’ren (Australia), Becky Orlando (USA), Wayne Trevathan (USA) dan Diana Rothermel(USA).

Artikel lengkap dan gambar show akan di post kemudian.. ada banyak nak story nih.. so, tunggguuuuuuu…

sekarang jarey nak tidur..

penat bah! ZZZZZZZZ………