Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Bagaimana Mendaftar Kucing Anda ke Galeri ‘CAT OF THE WEEK’ November 24, 2009

Filed under: Cat of The Week — jareyj @ 12:40 pm
Tags: , , ,

Salam semua..

Apakabar geng2 Jarey Cat Lovers hari ini? semoga anda semua berada dlm keadaan happy dan sihat disamping kucing tersayangan..

Disini, Jarey ingin memberi sedikit penjelasan bagaimana anda boleh mendaftar kucing2 kesayangan kamurang untuk masuk ke dalam galeri ‘Cat Of The Week’, memandangkan jarey menerima banyak email bertanya tentang perkara ni, so.. disini Jarey akan terangkan langkah2 yg mudah..

Anda hanya perlu emailkan gambar kucing kesayangan anda dalam medium format ke jareyj80@gmail.com berserta butir2 mengenai kucing anda, sila rujuk gambarajah di bawah..

Beberapa perkara yang perlu anda pastikan ialah:
– Alamat email yg betul
– Gambar kucing yang jelas dan terang
– Butir-butir kucing yang lengkap
– Pastikan subject di email anda tertulis “CAT OF THE WEEK”

Sekiranya terdapat sebarang kekurangan mengenai perkara diatas, adalah susah untuk Jarey post kucing kesayangan anda untuk dipertimbangkan ke Galeri ‘Cat Of The Week’. Diharap penjelasan ini dapat membantu anda.. dan kerjasama anda semua amatlah dihargai. Sekian, terima kasih! (ceh! mcm tulis surat rasmi plak)

 

6 Responses to “Bagaimana Mendaftar Kucing Anda ke Galeri ‘CAT OF THE WEEK’”

  1. indira Says:

    Hai aku anak anak aku juga suka kucing
    Bagai mana cara untuk masukkan
    2 kucingku dengan biodatanya.

  2. mohd asneh Says:

    The veteran Maine Coon breeder Passed Away,
    Rest in Peace dearest Gerrard Lejeune….and many condolences to Veronica..wish we could be there with you…your passion for animals will be greatly missed,you’re our mentor, father and friend. We will never forget you….

  3. Dakjaat Says:

    hai jarey..🙂 lama tak kacau u ..😛 dah ade baby pun.. :p

    kucing oh kucing… skg ni .. MIO hanya tinggal kenangan, tak tahu apa kesudahan MIO di pusat penjagaan kucing Segambut.. hidup atau matinya tiada siapa yang tahu… harap2 MIO masih hidup disamping orang yang benar-benar menyayanginya.

    This lately ade juga melayan kucing jalanan … seakan-akan MIO.. cuma tompoknya berlainan sikit. Yang peliknya mengenai kucing ini (MiO G2), dah besar panjang masih berkepit dengan ibunya.. thats very weird… biasanya kucing2 ni bila dah remaja tidak akan bersama dengan ibunya. dari awal pertemuan lagi, Dakjaat dengan Siti selalu jer bagi kucing tu makan ikan mentah, sekali dengan ibunya la.. tapi rasanya dah berlarutan kitorang bagi kucing ni makan.. takpe ke? nanti dia tak reti cari makan sendiri.. hehehe!

    just sharing story ni jer dengan u jarey …

  4. Hairri Says:

    Dear Jarey,
    Thank you for educating the public and sharing your passion about cats. I have stumbled upon your page while googling a picture for a CFA National Winner.
    Please do update more often on the happenings and ongoings throughout the cat fancy.
    We have had few cat shows recently hope you can also give some recaps on that🙂
    And most importantly, post some great new kitties pics for the visitors! They’re cute🙂
    All the best and keep up the good work!!

    Hairri
    http://www.zikhafri.com [Home of Zikhafri Maine Coons]

  5. zamura Says:

    hai..jarey..saya hanya nak tahu jika seekor kucing betina melahirkan 4 ekor anak kucing adakah anak2 itu dari 1 telor kucing jantan sahaja.. sekiranya kucing betina itu bersama dgn 2ekor kucing jantan pada masa yg sama adakah kucing betina itu akan melahirkan anak2 kucing2 jantan itu dlm kandungan yg sama..

  6. Azliyana Says:

    Dear Jarey……I wld really appreciate if u can enlighten me on the brands of cats biscuits whc suits my persian cats as a substitute,as it can be quite expensive for me to carry on giving em IAMS for 2yrs for now.I hv a grp of local & also persians but due to the economics I hv to budget myself & sadly change their biscuits to other brands,to a much cheaper one.Thank u very much Jarey.May God bless u always!


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s