Jarey Cat Lovers

Jarey’s Cat On The Blog

Cat Of The Week – 19 Oktober 12, 2010

Nama: TOBY
Baka: Persian
Umur: 9 Bulan
Makanan: Vetmaster + Super Solvitax Pure Cod oil
Kegemaran: Suka tidur,makan,mengejar lipas dan bukanya tikus..

Galeri Jarey’s Cat of The Week hari ni adalah kiriman dari Bryan Arthur bersama dengan seekor kucing ( jantan/betina tidak dinyatakan) yang boleh dikatakan agak sihat walafiat dari baka Persian. Bulu buleh tahan gebu, color highlight golden brown yang menawan, lebih kurang sama dengan  jarey punya Wulan.

Tahniah buat Bryan Arthur!! kepada yg belum menghantar gambar kucing kesayangan.. teruskan mengirim, mana tau anda berjaya.. tapi ingat gambar perlulah TERANG, JELAS dan SIZE sederhana besar, menghantar gambar yang bersaiz kecik, tidak jelas memungkinkan permohonan anda ditolak.. harap maaf ye, sebarang surat menyurat tidak akan dilayan.. hehe!

OK, memandangkan pengirim kita kali ni tidak menyatakan jantina si TOBY, mari kita sama-sama bermain teka teki apakah jantina si TOBY nih.. err biar Jarey mulakan dulu, Jarey rasa TOBY nih JANTAN lah..

 

Cat Of The Week – 17 April 8, 2010

Nama : Tuah
Baka : DLH (Domestic Long Hair)
Umur : 5 bulan
Jantina : Betina
Makanan : Iams/Royal Canin/Blackwood
Tabiat : Suka lepak dalam bilik/bawah sinki, bermain dengan kertas, gigit/kejar kaki, pendiam (susah sgt dgr dia mengiau…..)

Galeri Jarey’s Cat of The Week kali ini pula adalah kiriman dari Azlina bersama dengan kucing DLH kesayangannya bernama si Tuah.. punyala comel bulu, jarey suka part bulu putih yang kat bawah leher tuah. baru berumur 5 bulan, mcm hero pula Tuah ni.

Tahniah buat Azlina!! kepada yg belum menghantar gambar kusing kesayangan mereka, apa lagi yg kamurang tunggu, cuba try test email Jarey, mana tau anda berjaya..

 

Cat Of The Week – 15 Oktober 27, 2009

JareyCatLovers_CatOfTheWeek_15_Pandora

Nama: Zaralicious (Zara)
Baka:  Purebred Persian
Umur: 11 Months old
Jantina: Betina
Makanan: Royal Canin RC Persian kibbles, Ayam Bakar, Frisian Can
Kegemaran: Suka menjilat hidung tuan dan membawa toys masuk ke dalam bakul serta tidur bersama-sama.

Salam semua.. Cat of the Week kita kali ini ialah seekor kucing yg berbulu lebat dari jenis baka Purebred Persian, sangat comel, warna bulu yang mengancam serta sihat tubuh badan. Ucapan tahniah buat tuan punya kucing, Johan Jaffniey.. dan selamat datang ke galeri JareyCatLovers’ Cat of The Week buat Zara.. 🙂

Kepada yg berminat untuk mencuba nasib untuk publish korang punya kucing kesayangan dlm galeri ‘Cat Of The Week’
email ke : jareyj80@gmail.com dan pastikan gambar jelas dan terang, berserta butir2 kucing anda yang lengkap..

 

GROOMING Untuk Kucing Anda? September 4, 2009

CatGrooming_9241

Pernahkah anda terfikir kucing juga memerlukan ‘Grooming’ agar sentiasa kelihatan segar, cantik dan selesa. Melakukan Grooming mengikut jadual yang teratur sebenarnya adalah penting untuk kucing anda, Jarey lebih selesa melakukan grooming sendiri dirumah, ada jugak yg mungkin tidak pernah melakukan grooming langsung ke atas kucing mereka..

mari kita sama2 lihat yang manakah menjadi pilihan ramai untuk melakukan grooming, buatlah undian anda dibawah..

 

Cat Of The Week – 14 Ogos 20, 2009

catoftheweek14-John

Nama : John
Baka : DLH (Domestic Long Hair)
Umur : 3 bulan
Jantina : Jantan
Makanan : AIMS
Tabiat : Gigit jari tangan dan kaki tuannya.. Sangat active.
Kegemaran : tunggu luar bilik tuannya…

Cat of the Week kali ini ialah seekor kitten yg kiut lagi aktif, ucapan tahniah buat Ramlan Amir :). Memang John sangat kiut dan tidak sangka umur 3 bulan pun sangat aktif ye! Syabas!!

Jangan lupa, kepada yg berminat untuk mencuba nasib untuk publish korang punya kucing kesayangan dlm galeri ‘Cat Of The Week’
email ke : jareyj80@gmail.com dan pastikan gambar jelas dan terang, berserta butir2 kucing anda yang lengkap..

 

Cat Of The Week – 13 Mei 4, 2009

catoftheweek13-chucky

Nama : Chucky
Baka : DLH (Domestic Long Hair)
Umur : 7 bulan++
Jantina : Betina
Makanan : Iam’s, RC Kitten
Tabiat : Sangat pemalu, bersembunyi dibawah kerusi/meja sekiranya ada tetamu datang.
Kegemaran : Suka melepak di kaki tuannya serta gemar bermain2 dengan tali, bola dan cahaya lampu suluh.

Sekali lagi tahniah buat Is (ahemm.. ahemm)! :)

email ke : jareyj80@gmail.com utuk kucing anda masuk ke Cat Of The Week dan pastikan gambar jelas dan terang, berserta butir2 kucing anda yang lengkap..

 

Cat Of The Week – 12 April 18, 2009

13-catoftheweek-ratu

Nama : RATU
Baka : DLH (Domestic Long Hair)
Umur : 2 bulan++
Jantina : Betina
Makanan : Science Plan & Tuna (Premium)
Tabiat : Suke mengigit kaki sure yg selalu jadi mangsa owner dielah, suka menetap kat toilet, suke air-cond kalau tidur nak atas katil jer kalo tempat lain sure tidur sekejab, Kuat main sambil gedik2 gitu & sangat manja.

Tahniah buat are_u 3193! Seekor kitten yang comel berbulu hitam. Hmmm.. Ratu ni kecik-kecik suda pandai manja-manja gedik haa. Apa apapun Tahniah sekali lagi.. 🙂

Kepada semua pembaca2 yang masih belum menghantar gambar kucing kesayangan anda, bolehlah email ke jareyj80@gmail.com dan pastikan gambar anda jelas, terang, berserta butir2 kucing yang lengkap..